مولاوردی: سرمایه اجتماعی در حال ترمیم است

بازدید: 2356

در حالی که هشت مارس، روز جهانی زن در ایران به رسمیت شناخته نمی‌شود و مسئولان دولتی چند سالی بود که ترجیح می‌دادند حرفی درباره این روز نزنند، این بار معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده به روز جهانی زن اشاره کرده و گفته است: «روزهای جهانی فرصتی برای ایجاد حساسیت برای بیان دستاوردها و چالش‌هایی است که با آن روبه‌رو هستیم. هر کشوری به روز جهانی زن با توجه به دیدگاه‌های فرهنگی خود می‌نگرد و این روز فرصتی برای بیان دغدغه‌ها و دردهای مشترک زنان دنیا و زنان جهان اسلام و همبستگی با این دردها و تلاش مضاعف برای تامین جایگاه شایسته زنان است.»

شهیندخت مولاوردی به برخی از چالش‌های موجود بر سر راه خود اشاره کرد و گفت: «با تمام موانع و چالش‌هایی که در دو سال اخیر با آن مواجه بوده‌ایم، توانسته‌ایم با همکاری‌های مدیران کل امور بانوان کارهای خود را پیش ببریم؛ البته منظور از موانع، فشارهایی است که علاوه بر امور جاری به حوزه زنان وارد شد که عملکرد امور بانوان به‌ویژه خودم را نشانه رفته بود.»
او افزود: «دو سال است که در حوزه زنان و خانواده تلاش می‌کنیم اما هنوز نتوانسته‌ایم به نقطه مطلوب برسیم.»
مولاوردی که در نشست مدیران کل دفاتر امور بانوان سراسر کشور سخن می‌گفت، بااشاره به موضوع روز جهانی زن در سال جاری درمورد «زنان پناهجو» اظهار کرد: «زنان پناهجو به‌ویژه زنان پناهجوی منطقه درگیر انواع خشونت‌ها و افراطی‌گری‌ها هستند و از جمله آنان به زنان سوری و افغان می‌توان اشاره کرد. زنانی که به علت سوءاستفاده از نام دین درگیر این وضعیت شده‌اند. امیدواریم با تلاش‌های جهانی به‌ویژه کوشش‌های کشورهای اسلامی بتوانیم در جهت بهبود وضعیت این زنان گام‌های موثرتری برداریم.»
معاون رئیس‌جمهور با اشاره به مقارن شدن هفته زن با ایام نوروز گفت: «هفته زن از 11 تا 18 فروردین 95 برگزار می‌شود و تدارک ویژه‌ای برای این ایام دیده‌ایم و در این جهت دستورالعملی را به استان‌ها ارسال کرده‌ایم. در این هفته تلاش می‌کنیم در جهت معرفی شخصیت چندجانبه حضرت فاطمه زهرا(س) تلاش کنیم و به معاصرسازی شخصیت ایشان برای نسل جوان بپردازیم. به‌گونه‌ای که ایشان به عنوان الگویی برای همه نسل‌ها و عصرها مطرح شود؛ البته تا پایان سال 95 نیز هفته زن خواهیم داشت.»
او همچنین اظهار کرد: «امیدواریم مجلس بتواند با ایفای نقش اساسی خود در قانون‌گذاری گام‌های اساسی را در حوزه زن و خانواده بردارد.»
به‌‌گفته مولاوردی انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نشان داد که سرمایه اجتماعی در حال ترمیم است و اعتماد مردم پاسخی به عملکرد و شفافیت دولت بود؛ بنابراین وظیفه ماست که در جهت حفظ و ارتقای سرمایه اجتماعی کوشش کنیم؛ چرا که سرمایه اجتماعی یک‌شبه به دست نمی‌آید. سرمایه اجتماعی ممکن است یک‌شبه تخریب شود ولی ترمیم آن ممکن است سال‌ها زمان ببرد.