دبیر یک سمن در استان زنجان: برخی مدیران‌کل، سمن‌ها را نمی‌شناسند

بازدید: 2286

دبیر یک سمن فعال در استان زنجان گفت: متاسفانه هنوز هم برخی مدیران‌کل، سازمان‌های مردم‌نهاد را نمی‌شناسند.

داوود مقدم اظهار کرد: این‌که برخی دستگاه‌ها و مدیران کل، سمن و نحوه فعالیت آن‌ها را نمی‌شناسند، نقش چشم‌گیری در کاهش میزان و کیفیت برنامه‌های قابل اجرای آن‌ها دارد. در واقع، امروزه سمن‌ها در سراسر دنیا جایگاه قابل قبولی دارند و کشور ما نباید طوری باشد که برخی ادارات کوچک‌ترین ارتباطی با سازمان‌های مردمی و نیروهای داوطلبانه نداشته باشند.

وی ادامه داد: البته برای رفع این معضل، در مناسبت‌های مختلف سعی می‌کنیم که به دیدار مدیران‌کل برویم و آن‌ها را با اهداف تشکیل سمن‌ها و چگونگی فعالیت آن‌ها آشنا کنیم. در واقع، ما برای تثبیت جایگاه سازمان‌های مردمی نباید حتما منتظر دعوت از جانب دستگاه‌های دولتی باشیم. به همین‌منظور، اهتمام خود را به کار گرفته‌ایم تا به همه اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت خود دست یابیم. 

مقدم تصریح کرد: دولت تدبیر و امید زمینه مناسبی برای افزایش تعداد سمن‌ها و احیای سمن‌های نیمه‌تعطیل فراهم کرده است. با این وجود، صرفا افزایش کمیت نمی‌تواند دلیل موفقیت این قبیل سازمان‌ها باشد و کیفیت نیز باید به موازات کمیت رشد کند؛ چراکه در غیر این صورت با تکیه بر افزایش تعداد مجوز و تشکیل سمن‌های 10 تا 15 نفره نمی‌توان راهی از پیش برد و بخشی از بار ناهنجاری‌های اجتماعی موجود را کاست.

 دبیر سمن «راویان همراه» تاکید کرد: شورای ساماندهی سمن‌ها با اقداماتی مثل برگزاری دوره‌های آموزشی و سطح‌بندی، تلاش خود را در خصوص کیفی‌سازی سمن‌ها به کار گرفته و امیدواریم روز به روز شاهد پررنگ‌تر شدن این مساله باشیم. البته ایده‌آل‌ترین وضعیت به این شکل است که ما سمن‌هایی با کیفیت و تعداد اعضایی در حدود 500 نفر داشته باشیم؛ چراکه هر چه عضوگیری بیشتر باشد، برنامه‌ها نیز با موفقیت بیشتری پیش می‌رود.

 وی با تاکید بر این‌که سمن‌ها، تشکل‌هایی مستقل هستند، خاطرنشان کرد: دولت باید به سمن‌ها متکی باشد و بخشی از برنامه‌های خود را برون‌سپاری کند. در واقع، ما نیروهایی داوطلب هستیم و در مقایسه با شرکت‌های خصوصی، برنامه‌های محول را ، با هزینه کمتری انجام داده و تحویل می‌دهیم. فقط کافی است که دستگاه‌ها به ما اعتماد کنند. به عبارتی، سمن‌ها به دنبال امرار معاش از راه اتکا بر پروژه‌های دولتی نیستند، بلکه دغدغه‌های خاص خود را دارند و با فقط تکیه بر بودجه اندکی می‌توانند برنامه‌های دولتی را پیش ببرند.

 مقدم یادآور شد: سمن‌ها غیر انتفاعی و غیر سیاسی هستند و قریب به اتفاق دغدغه‌هایشان، رفع ناهنجاری‌ها و معضلات اجتماعی است. از این‌رو، هرچه بیشتر در سطح جامعه مطرح شوند، مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرند و همین موضوع می‌تواند پیشبرد اهداف مردمی دولت را با قدرت بیشتری پایه‌ریزی کند.

 

منبع: ایسنا