شهلا منفرد رییس هیات مدیره جمعیت زنان مبارز با آلودگی محیط زیست در مراسم آغاز به کار پروژه ظرفیت سازی سازمان های مردم نهاد به منظور مشارکت در آموزش های زیست محیطی برای تبادل دانش محیط زیست گفت: این پروژه که حاصل همکاری جمعیت زنان مبارز با آلودگی محیط زیست و اتحادیه اروپا است طی دوره ای 24 ماهه برای آموزش خبرنگاران محیط زیستی و سمن ها اجرا می شود.
وی افزود: هدف اصلی این پروژه که در راستای اهداف توسعه پایدار است، دسترسی به اهداف برنامه توسعه پایدار و افزایش ظرفیت مدنی، شبکه سازی و ایجاد همکاری میان مربیان محیط زیست ، روزنامه نگاران و دیگر تصمیم سازان، افزایش آگاهی مردم در مورد مشکلات محیط زیست و ارایه راه حل های ممکن وو بهبود ظرفیت سازمان های زیست محیطی غی دولتی و رسانه های مسوول در رابطه با موسسات آموزشی و مسوولان به منظور پیاده سازی سیاست های حفاظت از محیط زیست برخی از اهداف اصلی اجرای این پروژه است.
منفرد اظهار کرد: جمعیت زنان مبارز با آلودگی محیط زیست در بخش آموزش های محیط زیستی سابقه ای 25 ساله دارد و حدود یک سال است که کار بر روی این پروژه را آغاز کرده و در تلاش است تا 16 شعبه ای که در 15 استان کشور دارد را پای کار آورد.
وی تاکید کرد: دیگر لوکس بودن مقوله محیط زیست در کشور به پایان رسیده و این موجب شکل گیری همکاری میان اقشار مختلف جامعه با هدف حفظ محیط زیست شده است.این در حالی است که همچنان درگیر مشکلاتی مانند گرد وغبار، خشکسالی و کمبود آب هستیم که محیط زیست را محدود می کند.
وی ادامه داد: محیط زیست یک سیستم اقتصادی ، سلامت، اشتغال ، تولید خدمات و در نهایت رضایت از زندگی است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد که بر این اساس جمعیت زنان مبارز با آلودگی محیط زیست وارد عرصه شد تا با اجرای پروژه ظرفیت سازی سازمان های مزدم نهاد به منظور مشارکت در آموزش های زیست محیطی برای تبادل دانش محیط زیست ، ارتباطات زیست محیطی مسوولانه را شکل دهد.
رییس هیات مدیره جمعیت زنان مبارز با آلودگی محیط زیست گفت: اهداف توسعه پایدار در 17 محور شکل گرفته است که با توجه به بروز پدیده گرمایش زمین و عواقب آن اجرای آنها الزامی به نظر می رسد زیرا در نظر است سیاستگذاری ها در راستای مسائلی مانند آلودگی هوا، آب، فرسایش خاک، توسعه کویرها و در نهایت ساده شدن اکوسیستم ها صورت گیرد زیرا این موارد موجب از بین رفتن محیط زیست می شود.
وی افزود: در راستای این سیاستگذاری ها مواردی مانند به کارگیری انرژی های نو، کنترل جمعیت و ابزار حقوق زیست محیطی است که می توان آموزش های زیست محیطی را نیز به آنها اضافه کرد.
منفرد ادامه داد: در راستای اجرای اهداف 17 گانه توسعه پایدار برنامه ریزی ها در کشور صورت گرفت و هر نهاد و سازمانی عهده دار یک مسوولیت شده است ، به عنوان مثال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی متولی اجرای بند فقر زدایی و سازمان محیط زیست متولی تغییرات اقلیم است که جمعیت زنان مبارز با آلودگی زیست محیطی در این راستا این پروژه آموزشی را تعریف کرده است تا با آموزش های زیست محیطی رسانه ها را با واقعیت های زیست محیطی آشنا کنیم و یا از سمن ها خبرنگار بسازیم.
وی تاکید کرد: برای اجرای این پروژه 15 استان را درگیر خواهیم کرد و امروز اولین میزگرد نظر خواهی از نمایندگان سمن ها در راستای هر چه بهتر برگزار شدن این دوره آموزشی است و مباحثی مانند اینکه جامعه بتواند فرهنگ زیست محیطی داشته باشد نیاز به چه آموزش هایی دارد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
منفرد گفت: انتظار داریم خروجی این دوره آموزشی برقراری ارتباط حداقل با 40 سازمان غیر دولتی داز 15 استان ، پیگیری اهداف توسعه پایدار خارج از دولت، تولید تعدادی فیلم های آموزشی 15 دقیقه ای به منظور آگاهی عمومی و توسعه برنامه ظرفیت سازی برای رسانه ها و روزنامه نگاران زیست محیطی باشد.
رییس هیات مدیره جمعیت زنان مبارز با آلودگی محیط زیست تاکید کرد: در نهایت تلاش ما این است که داننش محیط زیست را به منش محیط زیست تبدیل کنیم.
منبع: ایرنا