نماينده تهران در مجلس اعلام كرد: ۱۳۰هزار دانش‌آموز معتاد در مدارس

اعتياد دانش‌آموزان يا دانش‌آموز معتاد واقعيتي است كه تا همين چند وقت پيش از سوي مسئولان آموزش و پرورش انكار مي‌شد. با وجود اين، روزگذشته عضو كميسيون اجتماعي مجلس گفت: 130 هزار دانش‌آموز معتاد، پشت نيمكتهاي مدارس حضور دارند.

حسين طلا در حالي در گفت‌وگو با مهر اين اظهارات را مطرح كرده كه تا پيش از اين به گفته فعالان اجتماعي دسترسي به آماري از تعداد دانش‌آموزان معتاد، كه مورد توافق دستگاه‌هاي مختلف اداري باشد، كار دشواري بود. زماني مديران آموزش و پرورش دولت محمود احمدي‌نژاد مي‌گفتند: دانش‌آموز معتاد نداريم. هشت سال پيش كه آمار ۳۰ هزار دانش‌آموز معتاد از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر منتشر شد واكنش محمود فرشيدي وزير وقت آموزش و پرورش مشابه واكنش‌هاي مديراني بود كه يك دهه قبل درباره بيماري‌هايي مانند ايدز دست به انكار مي‌زدند. با وجود اينكه بر اساس آمار رسمي يك ميليون و 325 هزار معتاد در ايران حضور دارند؛ رقم غير رسمي اعتياد در كشور با اضافه كردن معتادان تفنني دو برابر اين تخمين زده مي‌شود. واقعيت اين است كه در بسياري موارد آمار قابل استنادي از تعداد دانش‌آموزان معتاد در ايران وجود ندارد و براي همين هم مسئولان آموزش و پرورش مي‌توانند به راحتي ادعا كنند كه محيط مدارس كاملا امن است. حاجي بابايي، وزير سابق آموزش و پرورش گفته بود حتي اگر آمار ۳۰ هزار معتاد در سنين دانش‌آموزي فرضا صحت داشته باشد، نبايد آنها را دانش‌آموز به حساب آورد، چون اين كار افكار عمومي را نگران مي‌كند.

دانش‌آموز معتاد داريم يا نداريم؟

شهريور امسال ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد: يك درصد دانش‌آموزان تجربه مصرف انواع مواد مخدر را دارند و چهار درصد آنها نيز معتاد به شيشه هستند. در اين بين تعدادي از آنها معتاد هستند كه اگر بتوانند وارد چرخه درمان شوند، از تحصيل محروم خواهند شد. با اين وجود، آموزش و پرورش همچنان اين واقعيت را انكار مي‌كرد تا جايي كه اسفنديار چهاربند، مديركل آموزش و پرورش شهر تهران رسما علام كرد: ما دانش‌آموز معتاد نداريم! بعد از ارائه آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، فاني، وزير آموزش و پرورش نيز موضع گيري كرد و گفت: ‌دانش‌آموز معتاد داريم، اما تعدادشان خيلي كمتر از آن چيزي است كه اعلام مي‌شود!

سن اعتياد به مقطع راهنمايي رسيد

با اين وجود، نماينده مردم تهران در مجلس روز گذشته گفت: بر پايه اعلام وزارت آموزش و پرورش در اول مهرماه سال 94 حدود ۱۳ ميليون نفر دانش‌آموز در كشور تحصيل مي‌كنند كه در مقطع سني هفت تا ۱۹ سال هستند. حسين طلا در ادامه درباره سن اعتياد در دانش‌آموزان يادآور شد: برپايه گزارش‌ها سن اعتياد به ۱۳ سالگي كاهش پيدا كرده است و ۱۳ سالگي يعني نوجواني كه در ابتداي دوران تحصيلي دوره دوم خود يعني در كلاس هفتم يا همان دوم راهنمايي سابق است. طلا درباره اين آمار گفت: برپايه آمار اعلامي از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر هم‌اكنون يك درصد از تعداد كل دانش‌آموزان كشور داراي اعتياد هستند و بر مبناي صحت اين آمار تعداد ۱۳۰ هزار نفر دانش‌آموز معتاد پشت نيمكتهاي مدارس در حال تحصيل هستند، اما مسئولان وزارت آموزش و پرورش اين آمار را قبول ندارند. اين عضو كميسيون اجتماعي مجلس درباره آمار اعلامي تاكيد كرد: تعداد 130 هزار دانش‌آموز معتاد، مربوط به آنهايي است كه مصرف دائمي مواد دارند و آماري از آن دسته از دانش‌آموزاني كه به صورت تفنني و تفريحي به استعمال مواد مخدر مي‌پردازند در دست نيست وگرنه تعداد از اين هم فراتر خواهد رفت. طلا خاطرنشان كرد: ارائه آمارهاي متضاد حكايت از آن دارد كه وزارت آموزش و پرورش و همچنين معلمان و مربيان مظلوم اين وزارتخانه كه در مواجهه مستقيم با دانش‌آموزان قرار دارند براي حل اين معضل خانمان سوز به معناي واقعي كلمه تنها هستند.

 

منبع: آرمان

ارزش های ما

شورای سازمان های جامعه مدنی رمز بقاء، قدرت یابی و نفوذ خود (و البته همه سازمان های مدنی) را در پایبندی به اصول و ارزش هایی می داند که بر مبنای آن ایجاد شده است. لذا پذیرش و رعایت اصول و ارزش ها شرط حضور و مشارکت در شورا محسوب می شود.  ... ادامه مطلب

تماس با ما

 تلفن : 88834162 داخلی 230
 تلفکس : 86072599
  ایمیل شورا :این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  ایمیل دبیرکل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 آدرس دبیرخانه: خیابان مطهری؛ خیابان سلیمان خاطر (امیراتابک) کوچه درفش پلاک۸
  آدرس کانل تلگرام ما : https://t.me/haajm

خبر نامه

با ارسال ایمیل خود در خبر نامه عضو شوید

 ایمیل رسمی شورا :  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید