روز جهانی زن فرصتی است برای دولتها و ملتها، تا با ارزیابی عملکرد یکساله خود، گامهایی را که برای رفع نابرابریهای جنسیتی برداشتهاند، بشمارند و عمق و اثربخشی اقداماتشان را بسنجند و راه باقیمانده را به چشم آورند و برای آن تدبیری کنند.
دولتمردان و نهادهای مدنی کشور ما نیز که در دهههای اخیر با نشیبوفرازهایی روبهرو بوده، در آستانه روز جهانی زن باید به مردمان خویش پاسخگو باشند. پرسش اساسی این است: «برای کمکردن شکافهای جنسیتی چه کردیم؟»
مسیر پرشتابی که جامعه ایرانی برای رسیدن به عدالت و برابری طی میکرد، در یک دوره هشتساله با رکود روبهرو شد، اما سرنوشتی که ملت ایران از سر «تدبیر» در سال ٩٢ رقم زدند، بار دیگر بارقه «امید» را در دلها تاباند و از آن پس بار دیگر اهمیت «گفتوگو» برای رسیدن به صلح جهانی و نیز پایبندی به تعهدات بینالمللی مورد توجه قرار گرفت. رفع نابرابری جنسیتی یکی از تعهداتی است که دولتِ ما برای رسیدن به توسعه پایدار جهانی دارد و طبق مصوبه کمیسیون مقام زن سال ٢٠١٥ باید تا سال ٢٠٢٠ گزارش اقدامات برای رفع نابرابری جنسیتی ارائه شود، اما دولتها حتی در کشورهای در حال توسعه، بدون همکاری و عزم و اقدام عملی ملتهایشان از عهده این امر مهم بر نخواهند آمد.
علیرغم اینکه در همه دنیا غلبه «فرهنگ مردسالار» مانع رشد اجتماعی زنان و نیز قرارگرفتن در موقعیتهای برابر شده است، اما این عامل انحطاطآور در ایران با رشد و آگاهی افکار عمومی تا حد زیادی کارایی خود را از دست داده به نحوی که در کوچکترین واحد اجتماعی یعنی خانواده به شکل معناداری نگاه فرودست به زن و تلقی جنس دومی آنان تعدیل شده و همین نگاه برابریطلبانه به جامعه تسری یافته است.
حضور پرشور و معنادار شهروندان بهویژه جامعه زنان در انتخابات سرنوشتساز دو مجلس شورای اسلامی و خبرگان (در دو سطح کاندیداتوری و رأیدهندگی) علیرغم برخی ناملایمات، ثمرهای امیدبخش و انرژیزا به بار آورد. افزایش مشارکت سیاسی خاص زنان نشان از فهم درست آنان از نقش و رسالت اجتماعی آنان است و مشارکت سیاسی عام ایرانیان بهویژه رأی قاطع به زنان کاندیدا بیانگر درک آگاهانه از نیاز زمانه و کمشدن فاصله میان افکار عمومی در ایران و جهان میباشد که بهواقع جای تبریک دارد.
آنچه در این میان موجب تأسف دلسوزان و دغدغهمندان ایرانی شده، تلاشهای مذبوحانهای است که توسط برخی اندیشههای ارتجاعی صورت میگیرد و نمونه آن را در گفتار سخیف و موهن نماینده ارومیه شاهد بودیم. اما اینگونه سخنگفتن از زن ایرانی که آحاد ملت را اعم از زن و مرد و کلیه اقشار اجتماعی و جناحهای مختلف سیاسی را به واکنش واداشته است، هرگز گردی بر دامان برکتخیز نیمی از جمعیت کشور عزیزمان نخواهد نشاند.
انجمن زنان کارآفرین هرگونه گفتار و رفتار دون شأن ایران و ایرانی را که شیرینی پیروزی را در کام ملت تلخ کند، محکوم میکند. همچنین این انجمن ضمن بهکارگیری همه توش و توان خود و تجارب گرانسنگ اعضایش برای رفع نابرابری جنسیتی در حوزه اشتغال و کارآفرینی انتظار دارد با رأیآوری کاندیداهای حامی دولت، موضوع اشتغال و کارآفرینی زنان این دیار مورد توجه جدی دو قوه مجریه و مقننه قرار گرفته و بهبود فضای کسبوکار بهعنوان اصلیترین برنامه دولت و کمیسیون مربوطه مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گیرد.
١٦/١٢/١٣٩٤ برابر با ٧ مارس ٢٠١٦
انجمن زنان مدیر کارآفرین
انجمن ملی زنان کارآفرین
منبع: شرق