سعیده علیپور| هفته پیش، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان خبر داده بود که براساس تصمیم شورای اجتماعی کشور، این معاونت متولی اصلی آسیبهای اجتماعی دختران خواهد بود. اما این گفته پس از مدت کوتاهی از سوی معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده رد و عنوان شد تصمیم این شورا در اینباره هنوز نهایی نشده است.
طرح این موضوع از سوی شهیندخت مولاوردی، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده این شائبه را مطرح کرد که معاونت زنان خود در پی تولیت بحث آسیبهای اجتماعی دختران است. شائبهای که به گفته فضه پناهلو، سرپرست اداره کل حوزه دفتر معاونت امور زنان و خانواده منطقی نیست، چراکه معاونت زنان و خانواده ریاستجمهوری تنها در بحثهای سیاستگذاری و مواردی مثل امضای تفاهمنامهها ورود میکند و در امور اجرایی دخالتی ندارد و قطعا امور اجرایی مثل ساماندهی آسیب دختران باید در حوزه کاری وزارتخانهها تعریف شود. او به «فرهیختگان» گفت: «اگر قرار است فعالیت اجرایی در حوزه دختران آسیبدیده از سوی این معاونت انجام شود قطعا با هماهنگی نهادی است که مسئولیت اجرایی این موضوع را به عهده خواهد گرفت.»
سالهاست مساله آسیبهای اجتماعی در کشور به موضوعی جدی تبدیل شده است. در حال حاضر سازمان بهزیستی و وزارت کشور، فعالیتهای پراکندهای را در حوزه آسیبهای اجتماعی انجام میدهند. اما هنوز متولی اصلی در این بخش تعریف نشده و به اعتقاد برخی کارشناسان همین موضوع عملکردها دراین حوزه را پراکنده، غیرمتمرکز و در نتیجه بیتاثیر کرده است.
چندی پیش و برای کاهش بیبرنامگیها در حوزه آسیبهای اجتماعی شورای اجتماعی دولت، اقدام به تقسیم کار ملی کرد و بر این اساس22 دستگاه متولی رفع آسیبهای اجتماعی در کشور معرفی شدند. با این حال به گفته معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده این تکلیفها و مسئولیتها هنوز نهایی و ابلاغ نشده است. آسیبهای اجتماعی امروز بیش از گذشته زنان را تهدید میکنند؛ از فقر گرفته تا فحشا، از اعتیاد تا بیماریهایی مثل ایدز هر روز زنان بیشتری را درگیر خود میکنند. سیاوش شهریور، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری تهران چندی پیش اعلام کرده بود 70 درصد آسیبهای اجتماعی زنان و دختران مربوط به تکدیگری و اعتیاد است. اما به گفته علیاکبر اسکندری روانشناس و مشاور خانواده، بحران هویت و همچنین موضوعاتی چون فقدان نشاط اجتماعی از موارد مهمی است که امروز در میان دختران جوان شایع است اما تحقیقات کمی روی آن صورت گرفته است.»
منبع: فرهیختگان