کمیسیون زنان و خانواده مجلس در راه است

شهرزاد همتی: حالا نزدیک به یک ماه از آغاز مجلس دهم گذشته است. مجلسی که گفته می‌شود بالاترین سهم حضور زنان را در تاریخ کشور ما دارد و انتظار می‌رود زنان آن بتوانند بخشی از دغدغه‌های زنان را که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، به تریبون مجلس برسانند و صدای زنان ایران در عرصه‌های مختلف باشند. مجلسی که قرار بود سهمیه ٣٠‌درصدی برای حضور زنان داشته باشد، حالا به همین حضور شش‌درصدی دل خوش است. روز گذشته اساسنامه فراکسیون زنان از سوی اعضای این فراکسیون به تصویب رسید و هفته آینده نیز هیأت‌رئیسه آن انتخاب می‌شوند. این مجلس چهار سال برای پیگیری مطالبات زنان فرصت دارد و حالا در آستانه یک‌ماهگی، پنج زن از نمایندگان حاضر در فراکسیون زنان درباره دغدغه‌های‌شان در حوزه زنان صحبت كردند. 

کمیسیون زنان و خانواده در راه است

سهیلا جلودارزاده: با توجه به اینکه فقر یکی از مهم‌ترین مسائل کشور ماست، در نتیجه ایجاد کار و شغل و تولید ثروت می‌تواند زنان زیادی را از مشکلات و مصائبی که برایشان پیش می‌آید نجات دهد؛ بنابراین ایجاد کار و شغل برای زنان و تأمین امنیت اقتصادی آنها می‌تواند یکی از مهم‌ترین مطالبات ما به ‌عنوان نمایندگان زن مجلس باشد که ان‌شاءالله بتوانیم آن را به قانون تبدیل کنیم. از طرفی من به زنان این مجلس امیدوارم. خانم‌های عضو فراکسیون زنان، همه با انگیزه هستند و هرچند حجم کار نمایندگان در روزهای اولیه شروع مجلس دهم زیاد بود، ولی با‌این‌حال هفته‌ای یک یا دو بار فراکسیون زنان تشکیل جلسه ‌داد و اساسنامه خود را نیز تنظیم کرد و حالا می‌توانیم بگوییم محور کار ما مشخص است و طرح تشکیل کمیسیون زنان و خانواده نیز از سوی ما تهیه شده و تا به حال برای تشکیل این کمیسیون حدود ٨٥ امضا گرفته شده و ان‌شاءالله طرح تشکیل کمیسیون زنان و خانواده که طرحی فوریتی است، تقدیم مجلس خواهد شد. ریاست فراکسیون زنان نیز هفته آینده انتخاب خواهد شد و اساسنامه ما نیز روز گذشته به تصویب رسید. اما شاید بد نباشد به ضعف‌هایی هم که احساس می‌شود اشاره کنم، متأسفانه ما در فراکسیون، نماینده‌ای کارشناس و خبره در امور قضائی و حقوقی نداریم و برای همین در این حوزه باید از آقایان حاضر در کمیسیون حقوقی کمک بگیریم. زنان محترم مجلس همه جزء فعالان اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بودند؛ بنابراین در حوزه حقوقی احساس نگرانی می‌کنم، اما یادمان باشد فقط سه هفته از عمر مجلس دهم می‌گذرد و در این سه هفته نیز هفته‌ای سه روز کاری داشتیم، اما اتفاق‌های این مدت به ما می‌گوید حالا دیگر چهره مجلس ما مردانه نیست. درست است که تعداد زیادی از آقایان جزء هیأت‌رئیسه هستند، اما حضور زنان در فراکسیون‌ها بسیار پررنگ است و در هیأت‌رئیسه نیز حضور دارند. فراکسیون زنان نیز بیش از ١٠ جلسه داشته و اساسنامه آن نیز تهیه شده است و به نظر من در این مدت بیش از توان و نیرو برای جلو‌بردن امور وقت گذاشته شده است. ما در کمیسیون اقتصادی دو خانم، در صنایع یک خانم، در کمیسیون فرهنگی دو خانم ، در کمیسیون امنیت ملی یک خانم، در کمیسیون اجتماعی که بیشترین میزان مسائل و مشکلات زنان اعم از اشتغال و روابط کار و سرپرست‌خانواربودن در این کمیسیون بررسی مي‌شود پنج خانم، در کمیسیون آموزش دو خانم و در کمیسیون نفت و انرژی نیز يك خانم داریم. همین حضور قدم مؤثری در پیشبرد اهداف زنان در مجلس است. من می‌دانم که ما زنانی دغدغه‌مند و آگاه به معضلات زنان در مجلس دهم داریم و آنها قطع‌به‌یقین می‌توانند به برخی از مطالبات زنان دست پیدا کنند. 

نگاهمان زنانه و مردانه نیست

پروانه سلحشوری: ما در حال تشکیل فراکسیون قوی زنان هستیم و مقدمات آن را نیز تا حدی جلو بردیم. تا امروز هم که این ماجرا کمی عقب افتاد درگیر تشکیل هیأت‌رئیسه بودیم و حالا اساسنامه نیز تدوين شده و هیأت‌رئیسه نیز مشخص خواهد شد و بر مبنای خرد و عقل جمعی به یک نتیجه برای پیگیری مطالبات زنان خواهيم رسيد. خود من به ‌عنوان یک نماینده زن مجلس، دغدغه اشتغال زنان را در ذهن دارم. من فکر می‌کنم بحث توانمند‌سازی زنان کشور ما باید در اولویت باشد. متأسفانه در بحث توانمند‌سازی بیشتر در حوزه توانمند‌سازی زنان سرپرست خانوار کار شده که آن هم هنوز نهادینه نشده است و درعین‌حال من فکر می‌کنم باید تمام اقشار اجتماعی زنان از دوره‌های توانمند‌سازی بهره‌مند باشند. از طرفی دیگر مسائلی چون بحث بیمه زنان خانه‌دار، کودکان دوتابعیتی که مادری ایرانی و پدری غیرایرانی دارند و به آنها تابعیت ایرانی و شناسنامه داده نمی‌شود نیز باید جزء بحث‌های اصلی ما در فراکسیون زنان باشد. حال باید منتظر بود و به آینده نگاه کرد، هرچند من بارها گفته‌ام که ما نباید نگاه مردانه و زنانه داشته باشیم و اولویت‌بندی کنیم و حتی در حوزه توانمند‌سازی نیز نباید آن را مختص به زنان بدانیم و همچنین امیدوارم زنان نماینده مجلس بتوانند جدا از فراکسیون زنان و مسائل زنان در حوزه‌های تخصصی خود نیز قدم‌های مؤثری را بردارند. 

لزوم پایان خشونت علیه زنان 

پروانه مافی: من بارها این مسئله را در مصاحبه‌هایم ذکر کرده‌ام و حتی در زمان تبلیغات انتخابات نیز به آن تأکید داشته و الان هم به آن اشاره می‌کنم که مهم‌ترین مسئله‌ای که در حوزه زنان باید به آن پرداخته شود مسئله خشونت است. خشونت اشکال مختلفی دارد. از خشونت‌های خانگی گرفته که مقام معظم رهبری تأکیدات بسیاری نسبت به آن و دفع خشونت خانگی به زنان داشته‌اند بگیرید تا خشونت‌های دیگر. رهبری در بیانات خود اظهار داشته‌اند که بیشترین صدمات و ظلمی که به زنان می‌شود در خانه‌هاست. خشونت جهات مختلفی دارد. از خشونت خانگی و خیابانی بگیرید تا خشونت در محل کار که مصادیق فراوانی دارد. خشونت کلامی هم که متأسفانه در کشور ما بسیار رایج است و برای زنان رنج‌آور است. به نظرم پرداختن به قوانینی که بتواند این خشونت‌ها را در هر درجه‌ای مهار کند مناسب است که برایش قانون و مجازات تعیین بشود. به نظرم این نحوه برخورد مجلس می‌تواند امنیت زنان را تأمین کرده و فضای بهتری را نسبت به امنیت محیط کار، خانواده و فضای اجتماعی برای زنان ایجاد کند. این از اولویت‌های مهمی است که باید روی آن کار شود و برایش قانون تنظیم شود یا در حوزه نظارت باید مجلس و مخصوصا فراکسیون زنان بتواند درخصوص دفع این خشونت‌ها به قوانینی بپردازد که قبلا تنظیم شده اما اجرائی نشده‌اند و به آن نظارت دقیق کرده و آنها را از حالت انفعال خارج کند. 

تنها ٦ درصد از مجلس در  دست ماست
طیبه سیاوشی: در جلسه فراکسیون زنان درباره اساسنامه صحبت شد و یک‌سری از موارد را به تصویب رساندیم. هم چشم‌اندازها و هم اولویت‌ها در حوزه زنان مطرح شد و به‌هرحال وظایف اداری و ساختاری فراکسیون را هم مشخص کردیم یعنی در فراکسیون مشخص شد البته انتخابات فراکسیون به جلسه کاری آینده موکول شد. در کمیسیون فرهنگی هم بحث شد که ما در کارگروه‌هایي شروع به کار کنیم و ما خانم‌های حاضر در فراکسیون فرهنگی ترجیح می‌دهیم در کارگروه زنان و خانواده و ورزش و جوانان که یک کارگروه تخصصی خواهد بود مشغول به کار شویم. ما در این کارگروه‌های تخصصی که کارشناسانه‌تر به مباحث زنان می‌پردازد به یک جمع‌بندی که رسیدیم درباره آن صحبت بیشتری می‌کنیم. یادمان باشد که ما شش درصد این مجلس صددرصدی را تشکیل می‌دهیم و شما واقف به این مسئله هستید که این شش درصد نمی‌توانند تغییرات سریعی را انجام دهند که جامعه از آنها انتظار دارد و فکر می‌کنم آن جامعه زنان کارشناس و آگاه به مسائل زنان به‌خوبی به این مسئله واقف هستند که با شش درصد از حضور نباید انتظار سریع جلورفتن را داشت. به‌هرحال باید این توانایی وجود داشته باشد. اگر آن ٣٠ درصدی که مد نظر ما بود به تحقق می‌رسید مسلما خواسته‌ها سریع‌تر جامه عمل می‌پوشید اما به‌هرحال ما تلاش خودمان را می‌کنیم و سعی می‌کنیم که اولویت‌ها را پیش ببریم. 

اولویت زنان سرپرست خانوار 

فریده اولادقباد: ما هر طرحی که بخواهیم ارائه دهیم باید اول در فراکسیون به تصویب برسد. در رابطه با اولویت‌هایی که در فراکسیون زنان مد نظر دارم، بحث زنان سرپرست خانوار و ایجاد کارآفرینی برای آنها و زنان آسیب‌دیده اجتماعی را مدنظر دارم. همچنین بحث بیمه زنان خانه‌دار که در زمان انتخابات هم اشاره کرده بودیم. درباره بحث مدیریتی زنان و مشکلات آنها که مختص به کشور ما نیست، باید مسائل را ریشه‌ای بررسی کرد و درباره حل مشکلات زنان نیز باید ریشه‌ای و با نگاه کارشناسی به آنها پرداخت. مسائلی که به مرور زمان باید به آنها پرداخت و برای حل آنها تلاش کرد. 

 

منبع: شرق

ارزش های ما

شورای سازمان های جامعه مدنی رمز بقاء، قدرت یابی و نفوذ خود (و البته همه سازمان های مدنی) را در پایبندی به اصول و ارزش هایی می داند که بر مبنای آن ایجاد شده است. لذا پذیرش و رعایت اصول و ارزش ها شرط حضور و مشارکت در شورا محسوب می شود.  ... ادامه مطلب

تماس با ما

 تلفن : 88834162 داخلی 230
 تلفکس : 86072599
  ایمیل شورا :این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  ایمیل دبیرکل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 آدرس دبیرخانه: خیابان مطهری؛ خیابان سلیمان خاطر (امیراتابک) کوچه درفش پلاک۸
  آدرس کانل تلگرام ما : https://t.me/haajm

خبر نامه

با ارسال ایمیل خود در خبر نامه عضو شوید

 ایمیل رسمی شورا :  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید