رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس: دولت لایحه‌ حمایت از محیط‌ بانان و جنگل‌ بانان را ارائه دهد

مژگان جمشیدی

نیم نگاه
شلیک  به یک محیط بان دیگر در استان فارس
تنها یک روز پس از شهادت دو محیط‌بان منطقه گنو، این‌بار محیط‌بان شجاعی در پارک ملی بمو در فارس هدف گلوله شکارچیان غیرمجاز قرار گرفت. حال این محیط‌بان وخیم گزارش شده است.

به گزارش مهر «حمزه ولوی» مدیرکل محیط زیست استان فارس گفت: «محیط‌بانان ما در پارک ملی بمو دو شکارچی متخلف را دنبال می‌کردند که محیط‌بان «شجاعی» به متخلفان نزدیک شد. شکارچیان به سمت او شلیک کردند و گلوله به سینه و گلوی او خورد و از روی صخره به پایین پرت شد.» به گفته او، همکاران طی تماسی تلفنی موضوع را به ما اطلاع دادند که تماس نیمه‌کاره قطع شد اما خوشبختانه از محل دقیق حادثه باخبر شدیم. پس از هماهنگی با دفتر مدیریت شکار و صید در تهران و درخواست بالگرد از مقامات استان، بالگرد اعزام شد و محیط‌بان «شجاعی» به بیمارستان شهید رجایی شیراز منتقل شدند.
او با اعلام اینکه با هماهنگی دکتر ایمانیه رئیس علوم پزشکی استان فارس بهترین متخصصان برای نجات محیط‌بان دست به کار شده‌اند، درباره آخرین وضعیت وی گفت: زمانی که به ما زنگ زدند و خبر دادند، گفتند که محیط‌بان به سختی نفس می‌کشیده اما اگر زنده به بیمارستان رسیده باشد که با حضور بموقع بالگرد امیدواریم اینطور شده باشد، امکان نجات وی زیاد است.
به گفته او هر دو شکارچی متخلف با نام‌های حسین جعفری و محمد جعفری خود را به مأموران معرفی کرده و دستگیر شده‌اند و در پاسگاهی در شهر زرقان بازداشت هستند. با گذشت کمتر از یک ماه از کشته شدن یک جنگلبان در منطقه نور مازندران، حالا دو محیط بان در منطقه حفاظت شده «گنو» بندرعباس مورد هجوم قرار گرفته و به شهادت رسیدند تا شمار شهدای گارد محیط زیست به 118 نفر افزایش یابد.
 این واقعه تلخ در حالی رخ داده است که 20 روز قبل نیز محیط بان دیگری در منطقه حفاظت شده دنا به ضرب گلوله شکارچیان بشدت مجروح شده و همچنان با وجود جراحی‌های متعدد توسط پزشکان، در بیم و امید از دست دادن پای راست خود در بیمارستان به سر می‌برد.
اما حادثه کشته شدن دو محیط بان هرمزگانی چنان دردناک بود که معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست را از همان ساعات اولیه انتشار خبر به واکنش واداشت. ابتکار در پیام تسلیت خود شهادت این دو محیط بان را تلخ و باورنکردنی اعلام کرده و افزود: «همکاران عزیز شهیدم، پیمان می‌بندیم که نگذاریم خون تان پایمال شود و بر سر آرمان هایتان کوتاه نخواهیم آمد.»
رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز خواستار اشد مجازات برای قاتلان این محیط بانان شد. علی محمد شاعری به «ایران » گفت: جرایم متجاوزان به محیط‌ زیست به قدری باید افزایش یابد که هزینه سنگینی برای متخلفان داشته باشد و درس عبرتی برای متخلفان باشد.
 او افزود: تاکنون 118 محیط بان و 23 جنگلبان به شهادت رسیده و تعداد زیادی هم جانباز شده‌اند. شرایط به گونه ای است که دولت و مجلس باید برنامه‌ریزی کامل و حمایت جدی از محیط‌ بانان  به عمل آورند. او افزود: از دولت محترم می‌خواهیم لایحه حمایت از محیط بانان و جنگل بانان کشور را با همکاری معاونت حقوقی ریاست جمهوری و سازمان محیط زیست به صورت جامع و کامل به کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی ارائه کند و من همین جا اعلام می‌کنم که ما تمامی اعضای کمیسیون کشاورزی به محیط بانان قول می‌دهیم از این لایحه حمایت کرده تا شاید گوشه‌ای از زحمات این عزیزان را بتوانیم جبران کنیم. او افزود: در این لایحه باید افزایش حقوق محیط بانان، سختی کار آنها و تمامی نقایص قانونی که منجر به زندان رفتن محیط بانان می‌شود لحاظ شود تا دیگر شاهد این نباشیم که محیط بانی به دلیل برخورد با شکارچی روانه زندان شود یا اگر مستقیماً به دست شکارچی کشته شد قاتلانش مجازات نشوند. این ظلم آشکار به محیط بانان مظلوم این سرزمین است.
او افزود: اگر امروز محیط بان با موتور قراضه و با کمترین امکانات و تجهیزات باید در سخت‌ترین شرایط و با کمترین حقوق و دستمزد خدمت کند و شاهد بحران آب و تخریب محیط زیست در کشور هستیم به خاطر این است که تاکنون کشور اولویتی برای محیط زیست و آب قائل نبوده و حالا امیدواریم با همکاری دولت و مجلس بخشی از این کاستی‌ها را بتوانیم جبران کنیم. محیط بانان هرمزگانی چطور کشته شدند؟
پنجشنبه 3 تیرماه، پاسگاه مرکزی منطقه حفاظت شده گنو، ساعت 8:30 صبح ، محیط بان‌ها «پرویز هرمزی» و «محمد دهقانی» برای انجام مأموریت به سمت ارتفاعات شمال غرب کوه گنو حرکت می‌کنند. مجید وفادار مدیرکل محیط زیست استان هرمزگان در گفت‌و‌گو با« ایران» می‌گوید: همیاران محیط زیست و مخبرهای محلی از حضور شکارچی در منطقه خبر داده بودند و محیط بانان برای گشت راهی کوه می‌شوند و تا ساعت 11 و 30 دقیقه صبح نیز با رئیس منطقه در تماس بودند اما دیگر خبری نمی‌شود.
 برای همین محیط بانان به سمت محل مورد نظر سریعاً حرکت می‌کنند و ساعت  یک بعد ازظهر خبر می‌دهند که هر دو نفر به شهادت رسیده‌اند. او می‌افزاید: محمد دهقانی محیط بان 35 ساله ما از ناحیه قلب مستقیماً هدف قرار گرفته و دیگری از ناحیه شکم و گردن نزدیک به سر مورد اصابت گلوله قرار گرفته بودند.» اما برخی روایت‌ها از سوی همیاران و محیط بانان منطقه حاکی است دو محیط بان ابتدا به قصد تمیز کردن یکی از چشمه‌های آب که آبشخور حیات وحش بوده راهی ارتفاعات می‌شوند و بعد در محل چشمه با دوربین کشی متوجه حضور شکارچیان شده و به سمت شکارچی‌ها حرکت می‌کنند. در همین حال گفته می‌شود یکی از محیط بانان شهید در حالی که برای مدتی خبری از آنها نبوده، از طریق بی‌سیم پیامی کوتاه مخابره کرده و گفته «برای ما آب بیاورید» و سپــــــــس محیط بانانی که در جست‌و‌جوی آنها بودند ساعتی بعد با جسد بی‌جان هر دو نفر که به قتل رسیده بودند، مواجه شده‌اند.
گزارش ها حاکی است پیکر محیط بانان شهید تا واپسین ساعات پنجشنبه شب به دلیل صعب العبور بودن منطقه به پایین منتقل نشده بود و بالگرد نیز به دلیل تاریکی شب قادر به انتقال اجساد نشد و نهایتاً با تلاش گروهی از محیط بانان اعزامی به منطقه و هیأت کوهنوردی استان هرمزگان، اجساد بعد از گذشت نزدیک به 10 ساعت به پایین منتقل شد. مدیرکل محیط زیست استان هرمزگان درباره روند تعقیب قضایی قاتلان و در پاسخ به اینکه این محیط بانان با چه سلاحی به شـــــهادت رسیدند به «ایران » می‌گوید: «پلیس در حال تعقیب مظنونان حادثه است و براساس اظهارات اولیه آنها گویا گلوله‌ها از اسلحه برنو شلیک شده است که اطلاعات تکمیلی متعاقباً اعلام می‌شود.»
محمد دهقانی محیط بان 35 ساله گنو، یکی از چهره‌های شناخته شده برای محققان و پژوهشگران محیط زیست بود. طاهر قدیریان، کارشناس حیات وحش به «ایران» می‌گوید: محمد دهقانی یک دختر 8 ساله و پرویز هرمزی هم 6 فرزند داشت و ایشان تازه از جزیره هرمز به گنو منتقل شده بود. اما محمد را بیشتر می‌شناختم چون خیلی علاقه‌مند بود و همیشه با ما همراه بود و کمک می‌کرد و اتفاقاً کوهنورد حرفه‌ای و تیرانداز ماهری هم بود و حالا کشته شدن‌شان واقعاً برای من تأسف آور و البته عجیب است.
 او می‌گوید: «شمال منطقه گنو پایگاه نظامی مستقر است و کمتر شاهد ورود مردم یا شکارچی داخل منطقه بودیم برای همین گنو تاکنون شاهد چنین درگیری‌ها و فجایعی نبوده است.»
منطقه حفاظت شده گنو، با وسعتی بالغ بر 50 هزار هکتار در شمال غرب بندرعباس واقع شده و یکی از بهترین رویشگاه‌های جنگل‌های ارس کشور را در خود جای داده است. این منطقه زیستگاه قوچ و میش، کل و بز، پلنگ، گرگ و... است که با سه پاسگاه محیط بانی حفاظت می‌شود.
پیکر دو محیط بان هرمزگانی یکشنبه 6 تیر با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بندرعباس تشییع می شود.

 

منبع: ایران
 

ارزش های ما

شورای سازمان های جامعه مدنی رمز بقاء، قدرت یابی و نفوذ خود (و البته همه سازمان های مدنی) را در پایبندی به اصول و ارزش هایی می داند که بر مبنای آن ایجاد شده است. لذا پذیرش و رعایت اصول و ارزش ها شرط حضور و مشارکت در شورا محسوب می شود.  ... ادامه مطلب

تماس با ما

 تلفن : 88834162 داخلی 230
 تلفکس : 86072599
  ایمیل شورا :این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  ایمیل دبیرکل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 آدرس دبیرخانه: خیابان مطهری؛ خیابان سلیمان خاطر (امیراتابک) کوچه درفش پلاک۸
  آدرس کانل تلگرام ما : https://t.me/haajm

خبر نامه

با ارسال ایمیل خود در خبر نامه عضو شوید

 ایمیل رسمی شورا :  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید