در شرایط بغرنج و پرمخاطرهٔ امروز میهنمان، نهادهای مدنی با آزمونی پیچیده روبهرو هستند. دفاع از آزادی و عدالت، که بنیاد معنایی همهٔ فعالیتهای مدنی است، نیازمند همدلی و اقدام مشترک است. از اینرو، بیدرنگ تجاوز به حریم سرزمینی، بمباران و کشتار فرماندهان، دانشمندان و سرمایههای اجتماعی و قتل عام مردم غیرنظامی را محکوم میکنیم و بر دفاع متحد از تمامیت ارضی و استقلال میهن تأکید مینماییم.
بیانیه حامیان جامعه مدنی در محکومیت جنگافروزی و ترویج استراتژی صلح پایدار
دعوت به همکاری نهادهای مدنی در گسترش فرهنگ صلح و خشونتپرهیزی
۱. هفتاد و شش سال است که رژیم اسرائیل با تجاوز به حقوق ملت فلسطین و اشغال سرزمینشان، امنیت مردم فلسطین و منطقه خاورمیانه را به شدت به خطر انداخته است. از سال گذشته نیز، با نقض آشکار حقوق بشر و زیر پا گذاشتن تمام پیمانهای صلح، از جمله با نسلکشی آشکار در فلسطین و حملات بیوقفه به لبنان، سوریه، عراق و اکنون ایران، سعی دارد آتش جنگ را در منطقه شعلهورتر کند. یک سال از جنگ نابرابر این رژیم گذشته و تصاویر دلخراش از کشتار هزاران نفر از مردم فلسطین در برابر دیدگان جهان منتشر میشود، و آشکارا مردم غیر یهودی را نادیده انگاشته و نابودی آنها را بخشی از وظیفه دینی خود اعلام میکند.
۲. ما نهادهای مدنی که با درد و اندوه شاهد این قساوتها هستیم، از وجدانهای بیدار جهان تقاضا داریم تا اجازه ندهند که این ظلم و کشتار عادیسازی شود. ما، با معرفی و افشای ماهیت واقعی مناسبات ستمگرانه و سودجویانه قدرتهای حامی اسرائیل، در تلاش هستیم تا صدای مظلومیت و رنج مادران و آوارگان جنگ را در برابر تبلیغات بیوقفه رسانههای وابسته به قدرتهای جهانی حامی اسرائیل، به گوش همگان برسانیم و مانع از فراموشی و انکار این دردها شویم.
۳. ما نهادهای مدنی خواستار استفاده از سازوکارهای بینالمللی برای حل و فصل اختلافات جهانی بدون توسل به ترور و خشونت هستیم و بر لزوم ایجاد صلحی پایدار تاکید میکنیم.
۴. نهادهای مدنی در سطح جهانی، فارغ از تبعیضهای قومی، مذهبی و جنسیتی، با تکیه بر قدرت و اثربخشی خود، پیامآور صلح و مهربانی بودهاند. نهادهای مدنی ایران نیز باید با هر ابزار ممکن، صدای رسای صلح را به نفع خیر همگانی و حق حیات شایسته برای جهانی بدون جنگ و خشونت ترویج دهند.
۵. ما باور داریم که جامعه نخبگان، هنرمندان، معلمان، استادان، فرهنگیان، دانشجویان و فعالان رسانهها میتوانند با جدیت و نقشآفرینی موثر خود، به بسیج افکار عمومی و هدایت سیاستمداران به سوی صلح، خشونتپرهیزی و راهحلهای مردمسالار کمک کنند و به جای راهبرد انتقامجویی، مسیر خردورزانه را برای ایجاد جهان انساندوست و پرهیز از ترور و خشونت ترویج دهند.
۶. ما به جهانی یکپارچه و صلحطلب میاندیشیم؛ به ایرانی سربلند در منطقهای صلحمدار و در جهانی خشونتپرهیز فکر میکنیم. هموطنان، همنوعان و همه انسانها، صرفنظر از قوم، مذهب و جغرافیا، باید با نگاهی انسانی و کرامتمند به زندگی و یکدیگر بنگرند. ما از همگان دعوت میکنیم تا با مشارکت مسئولانه در ترویج فرهنگ صلح و تشویق سیاستمداران به صلح پایدار، همراه شوند.
۷. ما، حامیان جامعه مدنی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت کنونی، خواستار اجرای فوری اقدامات زیر هستیم:
- توقف فوری حملات به مناطق مسکونی
- حفاظت از جان غیرنظامیان، بهویژه کودکان
- باز شدن مسیرهای کمکرسانی انسانی
- اعلام آتشبس فوری و آغاز مذاکرات صلح
- ارائه کمکهای انسانی به آسیبدیدگان توسط سازمانهای بینالمللی معتبر
ما از تمامی فعالان و نهادهای مدنی و سرمایههای اجتماعی درخواست میکنیم:
- به این کارزار بپیوندند.
- صدای صلحخواهی را در رسانهها منعکس کنند.
- برای رسیدن به صلح پایدار با نهادهای مدنی همکاری کنند.
تماس با ما:
- تلگرام: https://t.me/iraancso
- ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
امید که جهان با درک پیام صلح، بازتابدهنده اندیشه والای بزرگان تمدن ایران باشد که گفتهاند:
تو مگو همه به جنگند و ز صلح من چه آید
تو یکی نهای هزاری تو چراغ خود برافروز
جامعه مدنی و اقتصاد توسعه
نشست «جامعه مدنی و اقتصاد توسعه» به سخنرانی آقایان دکتر کمال اطهاری و دکتر محمدرضا آهنی روز سهشنبه ۶ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۱۵ به نشانی تهران، خیابان طالقانی، جنب سینما فلسطین، خیابان شهید برادران مظفر، پلاک ۸۶ (سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران) توسط حامیان جامعه مدنی (حجم) برگزار میشود.
فراخوان حامیان جامعه مدنی (حجم) برای خشونت پرهیزی و گفتگو مداری
· پویش خشونت پرهیزی با احترام به حقوق مخالف قرین است.
· نهادهای مدنی به عنوان حلقه واسط حکمرانی-شهروندان گفتگومداری را ترویج کنند.
· ناخودآگاهِ جمعی هویت ایرانیان خشونت پرهیز و صلح گراست.
بیانیه حامیان جامعه مدنی (حجم) با موضوع: «مطالبات مدنی در انتخابات ریاست جمهوری»
مشارکت برای توسعه به شیوهای که نه متکی به زور و قدرت، بلکه مبتنی بر سازماندهی اجتماعی در پرتو مفهوم شهروندی مدرن باشد در دنیای امروز یک ضرورت ناگزیر قلمداد میشود و الگوی حکمرانی خوب را سازگار با جامعه مدنی چهرهپردازی میکند. از رهگذر “جامعۀ مدنی” تسهیل مشارکت مردم در ساماندهی سرنوشت و امور زندگی و اجتماعی خویش رقم میخورد و بازتاب خواستههای ملی از مجرای نمایندگان راستین وجدان عمومی جلوهگر میشود.
وبینار «چالشهای گفتمانی شبکههای مدنی»
وبینار «چالشهای گفتمانی شبکههای مدنی» توسط حامیان جامعه مدنی (حجم) روز سهشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰، ساعت ۱۶ با سخنرانی سهیل معینی (امدیرعامل موسسه شبکه تشکلهای نابینایان و کمبینایان چاووش) در پلتفرم اسکای روم برگزار خواهد شد.
لینک صفحه برگزاری: کلیک کنید
وبینار «مردم نهادها؛ تهدید یا فرصت؟!»
وبینار «مردم نهادها؛ تهدید یا فرصت؟!»؛ بررسی موردی انحلال جمعیت امام علی (ع) توسط حامیان جامعه مدنی (حجم) روز سهشنبه ۱۹ اسفند ماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۶ با سخنرانی محمدصالح نقرهکار (دبیر کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز) در پلتفرم اسکای روم برگزار خواهد شد.
لینک صفحه برگزاری: کلیک کنید
وبینار «مطالبهگری در جامعه مدنی»
وبینار «مطالبهگری در جامعه مدنی» توسط حامیان جامعه مدنی (حجم) روز سهشنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۹، ساعت ۱۶ با سخنرانی مینو مرتاضی (از اعضای حامیان جامعه مدنی (حجم)؛ انجمن دفاع از حقوق زندانیان و مادران صلح ایران) در پلتفرم اسکای روم برگزار خواهد شد.
لینک صفحه برگزاری: کلیک کنید