دستاوردهای اولین دوره توانمندسازی سمن ها

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان سمنان بدیع بودن موضوع و برگزاری این دوره را برای اولین بار توسط استان سمنان، و همچنین آشنایی سمنها با با نحوه کار در عرصه بین الملل را از دستاوردهای اصلی این گردهمایی دانست.

 

به گزارش خبرگزاری خبر انلاین ؛ اداره کل ورزش و جوانان استان سمنان با همکاری موسسه سفیران انساندوستی و سمنهای جوانان استان، دوره آموزش و توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد جهت فعالیت‌های بین‌المللی را در سطح سازمان های مردم نهاد کل کشور در تاریخ روزهای 14 الی 17 مهر ماه برگزار نمود.
در این همایش سه رزوه که در شهر نمونه گردشگری شهمیرزاد برگزار گردید قریب 60 نفر از مدیران سمنهای جوانان سراسر کشور حضور یافتند.
مرادی با تقدیر از مسئولین و سمنهای مشارکت کننده در اجرای طرح بویژه سازمان سفیران انساندوستی و موسسه موج فرهنگ، یکی از خلا های اساسی در دیپلماسی عمومی کشور را عدم حضور موثر تشکل های غیر دولتی در مجامع بین المللی جهت ترویج و تبلیغ گفتمان انقلاب اسلامی و دفاع از حریم سیاسی و اجتماعی کشور دانست و برگزاری این دوره را بر اساس دغدغه های ناشی از این موضوع عنوان نمود.
وی بدیع بودن موضوع و برگزاری آن برای اولین بار توسط استان سمنان، و همچنین آشنایی سمنها با با نحوه کار در عرصه بین الملل را از دستاوردهای اصلی این گردهمایی دانست و به بیان ابعاد دوره مذکور به شرح ذیل پرداخت:
در مراسم افتتاحیه دکتر رستمی معاون محترم وزیر ورزش و جوانان، استاندار محترم سمنان و معاونین، مدیرکل محترم مشارکت های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان، ریاست محترم اداره اول دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه و تنی چند از مسئولین کشوری و استانی به جهت اهمیت این نشست حضور بهم رساندند.
این دوره که با عنوان «کارگاه تخصصی توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد جهت فعالیت‌های بین‌المللی» برگزار گردید در راستای طرح اتحادیه نهادهای مدنی جهان اسلام بود که پیش از این ارائه گردیده و هدف آن تاثیرگذاری منبعث از تعامل، همکاری و تقریب سازمان های مردم نهاد کشورهای اسلامی می باشد.
مدت دوره آموزشی توانمندسازی ۱۶ ساعت بود که در مدت سه روز برگزار و در انتهای دوره به شرکت‌کنندگان بسته های علمی و فرهنگی شامل نرم افزار علمی با بیش از 28 مقاله تهیه شده در خصوص سمن ها و همچنین کلیپ تهیه شده برای دوره به انضمام اسلایدهای اساتید اعطا شده و گواهی‌نامه نیز متعاقبا اعطا خواهد گردید.
مخاطبین این کارگاه اعضای سازمان‌های مردم‌نهاد فعال وزارت ورزش و جوانان در کل کشور بودند که علاقمند به فعالیت در حوزه بین‌المللی بودند و مهم‌ترین مطالب ارائه شده در این کارگاه در مدت سه روز توسط اساتید بنام و مجرب عبارت بود از: جایگاه سازمان‌های مردم‌نهاد در ساختار جامعه بین‌المللی و سازمان ملل متحد، آشنایی با مقام مشورتی شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل و روش اخذ مقام مشورتی، محدودیت‌ها و بایدها و نبایدهای امنیتی فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه بین‌الملل، شبیه‌سازی کنفرانس‌های بین‌المللی و شوراهای سازمان ملل متحد، آشنایی با سازوکار و اهداف سازمان‌های تخصصی سازمان ملل متحد، مزایا و منافع فعالیت در چارچوب نظام بین‌الملل و همکاری با سازمان ملل، مطالعه موردی یک سازمان مردم‌نهاد موفق در حوزه بین‌الملل از بدو تاسیس تاکنون، آشنایی با سازمان‌های مردم‌نهاد بین‌المللی فعال در دنیا، مطالعه موردی پیرامون نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در سایر کشورها و تاثیرات آنها، تشکیل و اهمیت انجمن‌های دوستی میان کشورها توسط سازمان‌های مردم‌نهاد و شیوه‌های حضور موثر و کارآمد در مجامع بین‌المللی.
دوره توانمندسازی با حضور بیش از ده تن از اساتید مجرب وزارت امور خارجه، دانشگاه قوه قضاییه، ستاد حقوق بشر ، وزارت ورزش و جوانان، دانشگاه تهران و دانشگاه علامه طباطبایی برگزار گردید. اساتید برجسته این دوره به همراه مباحث مطروحه عبارت بودند از:
آقای دکتر تاجیک از دیپلماتهای باسابقه و سفیر سابق ایران در آلمان به موضوع تاثیر رویکرد دیپلماسی سمنها بر حوزه روابط بین المللی ایران پرداخت و به ابعاد نفوذ و تاثیر سمنها بر روابط بین الملل و دیپلماسی عمومی اشاره کرد.
آقای دکتر گلشن پژوه که به موضوع کارکرد ها و نحوه اخذ مقام مشورتی سازمان ملل متحد و همچنین سازوکار حضور موثر در نظام بین الملل پرداختند.
آقای دکتر توحید افضلی از موسسه سفیران انساندوستی به جایگاه و نقش سازمانهای غیردولتی در نظام بین الملل پرداخته و همچنین طرح اتحادیه نهادهای مدنی جهان اسلام را تشریح و تبیین نمودند.
آقای دکتر آسا به معرفی انجمن بین المللی دیدبان عدالت به عنوان یک نمونه سازمان غیردولتی موفق بین المللی پرداخته و از گذشته حال و چشم انداز سمن خود ارائه بحث نمودند.
آقای دکتر مدبر نیز کلاس خود را با موضوع دیپلماسی جوانان و کسب منافع ملی ارائه نمودند که مباحث قدرت نرم و دیپلماسی سمن ها در این چارچوب مطرح گردید.
آقای میرزاآقایی نیز در کلاس خود به تشریح اهمیت سازمان های مردم نهاد در نظام بین الملل و ضرورت ایفای نقش سمن ها در کسب و حفظ منافع ملی اشاره نموده و از تعامل ، نیاز و همکاری وزارت امور خارجه و سمن ها به نکاتی اشاره نمودند.
جناب آقای فروتن نیز با بیان باید ها و نبایدهای امنیتی و مطرح نمودن انتظارات نهاد امنیتی از سمن ها و همچنین شنیدن انتظارات سمن ها از نهاد های امنیتی بحث پرباری را رقم زدند.
آقای دکتر عسگریان نیز به عنوان کارشناس مجرب حوزه بین الملل به شبیه سازی اجلاس بین المللی با تمرکز بر نکات و رفتارهای کاربردی و کلیدی سمن ها پرداختند و از تجارب متعدد خود در این حوزه به بیان مطالب پرداختند.
آقای دکتر فلاح زاده عضو هیات علمی دانشگاه علامه دیگر استاد این دوره نیز به همراه دکتر فاضلی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در کارگاه نهایی به بیان و معرفی آژانس های تخصصی سازمان ملل متحد پرداختند و مهمترین آژانس های معروف و تخصصی مهم را معرفی کامل نمودند.
در این دوره تلاش گردید تا با افزایش توانایی‌های ویژه بین المللی برای شرکت کنندگان و ایجاد جو صمیمی و تعامل محور فی مابین شرکت کنندگان و اساتید و همچنین دیالوگ مستقیم با کارشناسان ارشد وزارتخانه های امور خارجه و ورزش و جوانان، زمینه ای فراهم شود تا سازمان های مردم نهاد در پایان دوره توانمندسازی بتوانند فعالیت در حوزه بین‌المللی را شناخته و تعریف و تجربه نمایند، از نحوه اخذ مقام مشورتی سازمان ملل و بهره‌برداری از این فرصت بین‌المللی برخوردار شوند، از مقررات و اصول فعالیت در حوزه بین‌المللی مطلع شده و آنها را بکار ببرند، منابع انسانی و سازمانی خود را جهت حضور در عرصه بین‌المللی شناسایی نمایند، به محدودیت‌های امنیتی و بایدها و نبایدهای فعالیت بین‌المللی واقف شده و در این راستا فعالیت نمایند، با تجربه مدل‌سازی اجلاس بین‌المللی آمادگی کامل حضور موثر دارند. نقش، اهداف و کارویژه‌های سازمان‌های تخصصی بین‌المللی را کاملا بشناسند، به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد فعال با سازمان‌های تخصصی ارتباط یافته و در فعالیت‌های بین‌المللی مشارکت نمایند.
همچنین برنامه گردشگری و بازدید از اماکن تاریخی و جاذبه های اقلیمی از دیگر برنامه های شرکت کنندگان در این دوره بود که مورد استقبال اعضا قرار گرفت
در پایان مقرر گردید با محوریت موسسه سفیران انساندوستی، شبکه ای ارتباطی میان اعضای سمنهای شرکت کننده در دوره ایجاد گردیده و انتقال تجربیات از طریق فضای مجازی تداوم یابد.

 

 

منبع: خبرآنلاین

ارزش های ما

شورای سازمان های جامعه مدنی رمز بقاء، قدرت یابی و نفوذ خود (و البته همه سازمان های مدنی) را در پایبندی به اصول و ارزش هایی می داند که بر مبنای آن ایجاد شده است. لذا پذیرش و رعایت اصول و ارزش ها شرط حضور و مشارکت در شورا محسوب می شود.  ... ادامه مطلب

تماس با ما

 تلفن : 88834162 داخلی 230
 تلفکس : 86072599
  ایمیل شورا :این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  ایمیل دبیرکل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 آدرس دبیرخانه: خیابان مطهری؛ خیابان سلیمان خاطر (امیراتابک) کوچه درفش پلاک۸
  آدرس کانل تلگرام ما : https://t.me/haajm

خبر نامه

با ارسال ایمیل خود در خبر نامه عضو شوید

 ایمیل رسمی شورا :  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید