معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران با اشاره به افزایش دو برابری ثبت سازمان های مردم نهاد طی دو سال گذشته در مقایسه با هشت سال قبل از آن در استان گفت: مجوز تاسیس 218 تشکل مردم نهاد از ابتدای فعالیت دولت یازدهم تاکنون در این استان صادر شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا سیدشهاب الدین چاوشی روز چهارشنبه در چهارمین نشست کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان تهران در محل شیرخوارگاه آمنه افرود: این در حالی است که در طول هشت سال فعالیت دولت نهم و دهم تنها 137 مجوز تاسیس تشکل مردم نهاد در استان تهران صادر شده بود.
وی با اشاره به فراهم بودن بستر لازم برای توسعه فعالیت سازمان های مردم نهاد در حوزه مقابله و کاهش آسیب های اجتماعی تاکید کرد: افراد زیادی در جامعه پول و انگیزه کافی برای فعالیت های خیرخواهانه دارند اما از برنامه درستی برای حرکت در این مسیر برخوردار نیستند.
معاون استاندار تهران با بیان اینکه بهزیستی باید تا چند سال آینده از شمول دستگاه های دولتی خارج و وظایف اجرایی آن واگذار شود خاطرنشان کرد: باید با جهت گیری های صحیح، افراد با انگیزه و علاقه مند در قالب تشکل های مردم نهاد متصدی ساماندهی آسیب های اجتماعی شوند.
چاوشی تاکید کرد: بهزیستی باید ساماندهی آسیب های اجتماعی را مدیریت و نظارت کند زیرا در عصر کنونی دولت ها به این نتیجه رسیده اند که نمی توان تصدی همه امور را بر عهده داشت.
رییس کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان تهران گفت: باید با احترام به افراد خیرخواه و دلسوز آنان را به مشارکت در فعالیت برای کاهش آسیب های اجتماعی ترغیب کرد.
معاون استاندار تهران تاکید کرد: تلاش برای مشارکت تشکل های مردم نهاد در ساماندهی مسایل اجتماعی باید در اولویت فعالیت های دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری تهران باشد.
* مدیریت جمع آوری متکدیان شهرستان ها برعهده فرمانداران است
رییس کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان تهران با اشاره به دستور استاندار مبنی بر اینکه مدیریت و محوریت جمع آوری متکدیان در شهرستان های استان برعهده فرمانداران است گفت: این یک وظیفه مهم اجتماعی برای فرمانداری هاست که باید در مدت سه تا چهار ماه آینده به نتیجه برسد.
چاوشی از مدیر کل بهزیستی استان تهران خواست تا از زیرمجموعه تحت مدیریت خود بخواهد در این راستا حداکثر همکاری را با فرمانداران داشته باشند تا فضای اجتماعی شهرها از وجود متکدیان پاک شود.
معاون استاندار تهران با اشاره به ضرورت تقویت ساختار و نیروی انسانی بهزیستی استان تهران تصریح کرد: ساماندهی آسیب های اجتماعی تنها وظیفه بهزیستی نیست و سایر دستگاه ها هم باید توانایی ها و امکانات خود را در این راستا بکار گیرند.
* ضرورت ساماندهی سکونتگاه های غیرمجاز استان تهران
چاوشی با اشاره به ضرورت ساماندهی سکونتگاه های غیرمجاز در سطح استان تهران گفت: سکونتگاه اوزون تپه در محدوده پردیس و بومهن از رسوب آسیب های اجتماعی منطقه خاک سفید تهران شکل گرفت اما تاکنون از دید دستگاه های اجرایی استان خارج بوده که باید به سرعت برای آن چاره جویی شود.
معاون استاندار تهران منشا بسیاری از معضلات اجتماعی استان تهران را در سکونتگاه های غیرمجاز ذکر کرد و افزود: باید نسبت به شناسایی و راهکارهای ساماندهی این سکونتگاه ها اقدام کرد و مسئولیت دستگاه های مختلف در این راستا مشخص شود.
وی تاکید کرد: ممکن است نتوان آسیب های اجتماعی بوجود آمده از گذشته را به سرعت سر و سامان داد ولی حداقل می توان از تشکیل و ایجاد آسیب های اجتماعی در مکان های دیگر از جمله مسکن مهر جلوگیری کرد.
رییس کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان تهران با بیان اینکه مسکن مهر از جمله مناطقی است که همچون مناطق حاشیه شهر در معرض مشکلات زیادی قرار داد افزود: وزارت راه و شهرسازی باید نسبت به تهیه پیوست های فرهنگی و اجتماعی در شهرهای جدید اقدام کند.
چهارمین نشست کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان تهران روز چهارشنبه با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران و سایر مدیران دستگاه های اجرایی استان برگزار شد.
منبع: ایرنا