دبیر موسسه آهنگ بلوچ با بیان اینکه آموزشهای عمومی و تخصصی برای سمنهای جوانان لازم است، گفت: برخی از سمنها مهارتهای لازم برای حل مشکلاتشان در زمینههای مختلف از جمله مسایل مادی را ندارند. بنابراین به دورههای توانمندسازی نیاز دارند.
صادق سهرابی افزود: برگزاری و شرکت در دورههای توانمندسازی موجب میشود که سمنها ابتدا مهارتهای لازم را به دست آورند و سپس بتوانند در جامعه خود را اثبات کنند.
وی تاکید کرد: سمنها باید روی پای خود بایستند و آنها میتوانند مجری طرح های دولت باشند.
دبیر موسسه آهنگ بلوچ با اشاره به دورههای توانمندسازی سمنها اظهارکرد: در چند سال اخیر یک بار در منطقه آزاد چابهار کارگاههای توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد برگزار شد و این دوره به برقراری ارتباط خوب بین سازمانهای مردمنهاد و حتی احیای برخی از آنها منجر شد.
وی افزود: هزینههایی برای شرکت در کارگاههای توانمندسازی از سمنها گرفته میشود و با توجه به مشکلات سازمانهای مردمنهاد، آنها کمتر امکان حضور در این دورهها را پیدا میکنند.
سهرابی در ادامه اظهار کرد: بیشتر سمنها دچار مشکلات مالی هستند و مکانی برای دفتر سمن در اختیار ندارند.
وی با بیان اینکه تعریف درستی از سمن در کشور وجود ندارد، گفت: از دولت یازدهم انتظار میرفت که نگاه بهتری به سازمانهای مردمنهاد داشته باشد اما اینگونه نشده است. کماکان در سردرگمی به سر می بریم. خواسته سمنها این است تا در مجلس قانونی درباره سازمان های مردمنهاد تصویب شود.
دبیر موسسه آهنگ بلوچ افزود: مدتی گفته میشد که لازم است سمنها ثبت شرکتی شوند اما این کار غیرقانونی است. سمنها غیردولتی و غیرانتفاعی هستد و بسیاری از اعضای آنها به صورت داوطلبانه کار می کنند. بنابراین ثبت شرکتی آنها هیچ توجیهی ندارد.
وی درباره موسسه آهنگ بلوچ گفت: سال 1379 مجوز رسمی فعالیت خود را از سازمان ملی جوانان گرفتیم. 30 نفر به صورت مستقیم و 150 نفر به طور غیرمستقیم با ما همکاری میکنند. در این سالها آثار نمایشی زیادی تولید کردهایم که درجشنوارههایهای تئاتر فجر و استانی شرکت کردهایم و مشغول ساخت سریالی نیز برای شبکه استانی سیستان و بلوچستان هستیم.
سهرابی در پایان اظهارکرد: آهنگ بلوچ یک موسسه فرهنگی،هنری و اجتماعی است که در زمینه تولید موسیقی و آموزش شهروندی نیز فعالیت میکند.
منبع: ایسنا