دبیر یک سازمان مردم نهاد پیشنهاد داد: افزایش دوره‌های استانی توانمندسازی سمن‌های جوانان

دبیر سمن «خانه آتیه‌سازان علم و صنعت آیریک» با اشاره به دوره‌های توانمندسازی سمن‌های جوانان گفت: دوره‌های ملی توانمندسازی تنها 10 درصد بازدهی دارد. بنابراین بهتر است برای افزایش توانمندی‌ سازمان‌های مردم‌نهاد جوانان دوره‌ها بیشتر به صورت استانی یا منطقه‌ای برگزار شود.

جمشید مکارمی افزود: دوره‌های سراسری توانمندسازی را می‌توان در قالب همایش یا  جشنواره یکی دو روزه برگزار و سالی یکی دو بار به این منظور فراخوان داد تا سمن‌های  فعال دورهم جمع شوند و  یا سالی 5 فراخوان به منظور برگزاری‌ نشست‌های منطقه‌ای منتشر کرد.

وی در عین حال به مزایای دوره‌های ملی توانمندسازی سمن‌ها اشاره و اظهار کرد: این دوره‌ها موجب آشنایی سمن‌های سطح کشور با یکدیگر می‌شود. علاوه بر آن ارتباط آنان با مدیران بیشتر می‌شود.

مکارمی با اشاره به دیدگاه‌های موجود درباره سمن‌ها گفت: متاسفانه دیدگاه صحیحی نسبت به این سازمان‌ها وجود ندارد وبا خیریه‌ها اشتباه گرفته می‌شوند. در صورتی که سمن، خیریه نیست بلکه بازوی اجرایی دولت است و مواقعی که دولت نمی تواند به موضوعی بپردازد، سمن‌ها وارد می‌شوند. به عنوان مثال ما به بحث اشتغال پرداخته‌ایم و در این حوزه با مراکز رشد دانشگاهی و پارک علم و فناوری تفاهمنامه امضاء کرده‌ایم.

دبیر سمن «خانه آتیه‌سازان علم و صنعت آیریک» با تاکید بر ضرورت فراهم‌سازی بستر مناسب برای فعالیت سمن‌ها اظهارکرد: سمن‌ها مشکل کمبود بودجه دارند؛ ولی مشکل اساسی‌تر این است وقتی دولت کاری را به آن‌ها برون‌سپاری می‌کند ابزارهای لازم را در اختیارآنان قرار نمی‌دهد تا کار خود را به طور کامل و جامع انجام دهند.

مکارمی درباره رویکرد مدیران دولتی به سمن‌ها گفت: اوایل کار مشکلاتی در این زمینه داشتیم و مدیران حتی به ما فرصت گفت و گو نمی‌دادند. البته انگشت اشاره سمن‌ها معمولا به سمت سایرین است این در حالیست که  چهارانگشت دیگر به سمت خودشان است. ما اگر خوب کار کنیم. مسوولان به همکاری با سمن‌ها گرایش پیدا می‌کنند. وقتی به این نتیجه برسند که سازمان‌های مردم‌نهاد قصد کمک دارند با آن‌ها رقابت نمی‌کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه سمن «خانه آتیه‌سازان علم و صنعت آیریک» در دو حوزه فعالیت می‌کند، گفت: این سازمان‌ مردم‌نهاد سال 91 راه‌اندازی شد و یکی از زمینه‌های فعالیت آن کارآفرینی است و طرح ابداعی در این زمینه داشتیم که  به عنوان طرح ملی معرفی شد.

دبیر سمن «خانه آتیه‌سازان علم و صنعت آیریک» با بیان اینکه فاز اول این طرح بحث انگیزشی است، اظهارکرد: در این مرحله تلاش می‌کنیم جوانان از حالت رخوت دربیایند. یک سری نشست با کارآفرینان برتر و بحث‌های خودشناسی داریم. فاز بعدی توانمندسازی است. در این مرحله نیاز است به جوانان آموزش‌هایی داده شود و در مرحله آخر با توجه به رایزنی‌های انجام شده با برخی از دستگاه‌ها،این‌ نهادها از طرح‌های برتر حمایت می‌کنند.

مکارمی در پایان با اشاره به فعالیت‌های این سمن درباره افزایش مهارت‌های فکری گفت: تنها مجموعه‌ای در کشور هستیم که در این زمینه فعالیت می کنیم. بر اساس یک تعریف پذیرفته شده در سطح جهان مغز ، یک عضله است و مانند سایر عضلات بدن هرچه از آن بیشتر استفاده شود، قدرت و توانایی‌اش افزایش می‌یابد. در این جهت با انجام تمرین‌های فکری می‌توان قدرت و ظرفیت مغز را افزایش داد. این تمرین‌ها به صورت کارگاهی برگزار می شود. افراد پس از پایان این دوره توانمندتر می‌شوند و حتی در مواردی نابغه، شاعر و نویسنده شده‌اند.

 

منبع: ایسنا

ارزش های ما

شورای سازمان های جامعه مدنی رمز بقاء، قدرت یابی و نفوذ خود (و البته همه سازمان های مدنی) را در پایبندی به اصول و ارزش هایی می داند که بر مبنای آن ایجاد شده است. لذا پذیرش و رعایت اصول و ارزش ها شرط حضور و مشارکت در شورا محسوب می شود.  ... ادامه مطلب

تماس با ما

 تلفن : 88834162 داخلی 230
 تلفکس : 86072599
  ایمیل شورا :این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  ایمیل دبیرکل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 آدرس دبیرخانه: خیابان مطهری؛ خیابان سلیمان خاطر (امیراتابک) کوچه درفش پلاک۸
  آدرس کانل تلگرام ما : https://t.me/haajm

خبر نامه

با ارسال ایمیل خود در خبر نامه عضو شوید

 ایمیل رسمی شورا :  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید