رئیـــــــــس ســازمان حفـــــــاظت محیط زیست با تأکید بر ضرورت به روزرسانی قوانین محیط زیست گفت: در رابطه با مبارزه با حیوانآزاری لایحهای در کمیسیون تدوین لوایح دولت مطرح است که با توجه به آزار دادن حیوانات از سوی برخی، این لایحه مهم است. او با دعوت از قضات و حقوقدانان برای تدوین و تکمیل این لایحه گفت: از همکاری قضات و حقوقدانان در خصوص تکمیل لایحه مبارزه با حیوانآزاری استقبال و از آنها دعوت به همکاری میکنیم.
الهه پور کریمی معاون دفتر حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست درباره جزئیات لایحه مبارزه با حیوانآزاری به «ایران» گفت: این لایحه هنوز نهایی نشده و در دست بررسی و تدوین توسط کارشناسان حقوقی در کمیسیون لوایح است و بنابراین تا زمانی که نهایی نشده نمیتوانیم جزئیات بیشتری از آن را منتشر کنیم. به گفته او این لایحه صرفاً یک ماده واحده قانونی است و قانون جامع مبارزه با حیوانآزاری نیست اما قدم خوبی برای مبارزه با حیوانآزاری تلقی میشود که چنانچه نهایی شود توسط دولت به مجلس ارائه میشود.
محمد درویش مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در توضیح این لایحه به «ایران» گفت: متأسفانه تا به امروز ما هیچ قانونی برای حقوق حیوانات در کشور نداشتیم اما چون در سالهای اخیر موارد حیوان آزاری و شکنجه حیوانات در کشور افزایش یافته و نظر به درخواستهای متعدد دوستداران محیط زیست، سازمان، تدوین لایحه قانونی برای مقابله با حیوان آزاری را در دست اقدام قرار داد. البته بهتر این بود که یک قانون جامع برای این کار تهیه و تدوین میشد چون این امر زمانبر بود و زمان زیادی را از دست میدادیم به تهیه پیش نویس یک ماده واحده بسنده کردیم که به موجب آن هر فرد حقیقی که اقدام به حیوان آزاری اعم از جانوران اهلی یا وحشی کند مجازات میشود. وی افزود: از این رو پیش نویس این ماده واحده با کمک فعالان محیط زیست و کارشناسان حقوقی تهیه و به کمیسیون لوایح دولت ارسال شد اما سه ماه فرصت داده شد تا اصلاحات نهایی را روی این ماده واحده داشته باشیم برای همین از برجستهترین حقوقدانان کشور همچون دکتر خرمشاهی، عبدالهی و فریادی کمک گرفتیم و طی جلسات متعدد این لایحه چکش کاری شده و هم اکنون در اختیار دکتر دبیری که حقوقدان محیط زیست و معاون محیط طبیعی سازمان هستند قرار گرفته تا در صورت تأیید ایشان نیز اصلاحات نهایی بر روی پیش نویس ماده واحده قبلی که به دولت ارسال شده صورت گیرد و چنانچه در دولت نیز تصویب شد، این لایحه با اولویت به مجلس خواهد رفت تا از این پس کمتر شاهد حیوان آزاری در کشور باشیم.
در همین حال معصومه ابتکار در خصوص گزارش سازمان بازرسی پیرامون علل آلودگی هوا گفت: گزارش خوبی بود اما کامل نبود و سازمان بازرسی در بخشهایی اطلاعات کاملی نداشته است.او با اشاره به تکمیل این گزارش افزود: برخی نواقص در این گزارش بیانگر این بود که سازمان بازرسی در این بخش ها اطلاعات کاملی نداشته است به همین منظور گزارش را تکمیل میکنیم. ابتکار با مثبت خواندن اقدام های دولت در رابطه با کنترل آلودگی هوا اظهار داشت: پیشرفتهای دولت در این رابطه خوب بوده است و از همان ابتدا دولت یازدهم اقدام های قابل قبولی آغاز کرد که میتوان به حذف بنزین و گازوئیل یورو4 اشاره کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با اشاره به ارسال ۳ لایحه محیط زیستی به مجلس دهم گفت: چهار لایحه محیط زیستی از جمله لوایح حفاظت از خاک، حفاظت از آب و هوای پاک و لایحه ارزیابی زیست محیطی باقی مانده بود که از بین این لوایح ،لایحه ارزیابی حذف شد. این لایحه پیش از این در مجلس نهم رد شده بود و حالا بار دیگر با اصلاح آن قرار است بزودی به مجلس برود.
منبع: ایران