استاندار قزوین گفت: برای موفقیت در فعالیتهای زیست محیطی پیوند دولت با تشکل های مردمنهاد ضروری است تا کارها با شتاب بیشتری به سرانجام برسد.
به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با اجرای طرح مشارکتی مدیریت محیط زیست در ماه محرم، استاندار قزوین با اعضای سمن های محیط زیستی استان دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست که ظهر پنجشنبه با حضور مرتضی روزبه استاندار قزوین، معاونین وی و جمعی از مسئولان دولتی و مدیران شهری قزوین برگزار شد، اعضای سمن های محیط زیستی اصلی ترین دغدغه ها و مطالبات خود در حوزه محیط زیست را مطرح کردند.
ضرورت تقویت پیوند دولت و نهادهای مردمی
مرتضی روزبه در این دیدار گفت: مشارکت مجموعه مدیریت شهری و سازمان های مردم نهاد محیط زیستی در سال جاری حرکت خوبی است که می تواند نتایج ارزشمندی داشته باشد.
وی افزود: موضوع مهم این حوزه این است که چرا باید آلودگی ایجاد کنیم و پس از آن نهضتی برای پاکسازی و جمع آوری آن راه اندازی کنیم در این خصوص رویکرد ما باید پیشگیرانه باشد و در حوزه آموزش و پیشگیری سرمایه گذاری بیشتری کنیم.
استاندار قزوین با اشاره به لزوم جلوگیری از اقداماتی که منشأ مشخصی در عزاداری ندارند یادآور شد: عده ای از افراد برای عرض ارادت و عشق خود به امام حسین(ع) هزینه زیادی را برای نذورات و راه اندازی تکایا صرف می کنند بدون آن که بدانند در این خصوص با تجاور به حق الناس، انسداد مسیر و برخی کارهای دیگر مرتکب گناه شده اند.
وی بیان کرد: معلوم نیست این اقدامات از چه مرجعی رایج شده و به عزاداری سیدالشهدا (ع) پیوند خورده در حالی که پذیرایی در مسیرهای اصلی تردد، داربست و پرچم نصب کردن و ایجاد ترافیک و مسدود کردن مسیر هیچ ارتباطی با عزاداری امام حسین (ع) ندارد و چون تجاوز به حقوق مردم است باید مورد بررسی قرار گیرد و این مسائل همان حوزه ای است که ما باید در آن اثر بخش باشیم.
روزبه در ادامه به لزوم اصلاح الگوی کاری مدیران اشاره کرد و ضمن ارج نهادن به فعالیت سمن های محیط زیستی گفت: دغدغه های گروه های مردم نهاد باید دغدغه ما هم باشد و از این جهت باید خودمان را اصلاح کنیم تا بتوانیم قدم هایی اساسی در حوزه محیط زیست برداریم.
وی از معاونت بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی خواست در رسیدگی به موضوع استفاده بی رویه از ظروف یکبار مصرف و ارتباط آن با شیوع انواع سرطان جدیت بیشتری داشته باشند.
استمرار فرهنگ سازی در حوزه زیست محیطی
طاهره پرهیزگاری نماینده تشکل زیست محیطی الموت یار هم در این نشست گفت: حرکت مشترک تشکل های زیست محیطی و مدیریت شهر قزوین در راستای مدیریت آسیب های محیط زیستی در عزاداری ماه محرم جای تقدیر دارد اما استمرار آموزش های مرتبط در طول سال ضروری است.
وی بیان کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی برای شهروندان در سطوح مختلف با محوریت مدیریت محیط زیست در ماه محرم، کاهش استفاده از ظروف یکبار مصرف و پلی اتیلن و آگاه سازی جامعه برای کاهش ترافیک ناشی از پخش نذوراتی مانند چای و شیر در معابر اصلی شهر نیازمند آموزش و فرهنگ سازی مستمر است.
پرهیزگاری همچنین از استقرار اعضای تشکل الموتیار در منطقه الموت و روستای زرآباد به منظور مدیریت محیط زیستی در ماه محرم به رسم سال های گذشته خبر داد.
ضرورت حمایت از آموزش
مظفری؛ دکترای محیط زیست و نماینده انجمن زیست محیطی پازشهر نیز در این جلسه با اشاره به برنامه های این سمن محیط زیستی در راستای ارتقای بینش شهروندان، اظهار کرد: برگزاری دوره های آموزشی در هفته بدون نایلون و توزیع کیسه های پارچه ای، آموزش دانش آموزان به مناسبت اول مهر، استفاده از اساتید بین المللی در آموزش مدارس و آموزش دهیاران و اعضای شوراهای شهر، از جمله برنامه هایی است که به صورت ادواری توسط انجمن صورت می گیرد اما به دلیل محدودیت منابع کافی نیست.
وی افزود: یکی از مطالبات اصلی انجمن از مدیریت ارشد استان و دستگاه های دولتی و دخیل در بحث آموزش و فرهنگسازی، تأمین بسته های آموزشی و مشارکت برای فعالیت تشکل هاست تا از این طریق آموزش های محیط زیستی برای همه اقشار جامعه در دسترس باشد و تا این اندازه شاهد آسیب های ناشی از آن نباشیم.
مظفری همچنین با ارائه پیشنهاد توزیع نذورات به صورت خشک میان نیازمندان واقعی، خواستار توجه بیشتر به محیط زیست درمراسم پخش نذورات مردمی شد.
حضور مسئولان در کنار نهادهای مردمی
علیرضا تیموریا، نماینده گروه رفتگران طبیعت قزوین نیز که با همراهی تیمی متشکل از ۵۰ نفر، به پاکسازی شهر در مراسم عزاداری ماه محرم کمک می کنند، ضمن تقدیر از مشارکت مجموعه مدیریت شهری در برنامه محرم امسال، از حضور نیافتن برخی مسئولان در این برنامه انتقاد کرد.
وی گفت: عمل گرایی باید جای شعار زدگی را بگیرد و متاسفانه رسانه ها به ویژه صدا و سیما در پوشش برنامه های آموزشی و عملیاتی ما کم لطفی می کنند غافل از آنکه این حرکت مردمی می تواند زمینه را برای مشارکت و آگاهی سایر شهروندان فراهم کند.
تیموریا ضمن دعوت از مسئولان و مدیران ارشد استان برای حضور در برنامه های پاکسازی و آموزشی محرم بعنوان خادم امام حمسین (ع)، از آن ها درخواست کرد به عنوان یک شهروند در این برنامه ها حضور یابند تا شهروندان قانون شکن با الگو گرفتن از آن ها رفتارهای خود را اصلاح کنند.
منبع: مهر