تا یک ماه آینده قرارگاه آسیب‌های اجتماعی فعالیت خود را آغاز می‌کند، بی‌قراری در قرارگاه

نویسنده : الهام کاظمی
 
استاندار تهران از آغاز به کار عملی فعالیت قرارگاه آسیب‌های اجتماعی تا پایان آذر خبر داد؛ قرارگاهی که به گفته فرمانداری طبق قانون، شهرداری تهران باید مکان آن را تامین کند اما شهرداری می‌گوید تاکنون فضای کافی برای آسیب‌های اجتماعی در اختیار دولت قرار داده است و فضای جدیدی ندارد. با این حال استاندار از روند بهتر تعاملات با شهرداری سخن می‌گوید و مشکلات با آن را به گذشته نسبت می‌دهد.

قرارگاه آسیب‌های اجتماعی قرار است نمایندگان تام‌الاختیار تمام دستگاه‌های متولی در حوزه آسیب‌های اجتماعی را کنار هم بنشاند تا با همکاری و مشارکت آنها وضعیت‌ آسیب‌های اجتماعی در تهران به کمترین میزان ممکن کاهش یابد. پیش از این عیسی فرهادی، فرماندار تهران گفته بود طبق قانون، هزینه، مکان و تجهیزات قرارگاه آسیب‌های اجتماعی برعهده شهرداری است و از آنجا که تمام دستگاه‌های مسئول نمایندگان خود را معرفی کرده‌اند، منتظر شهرداری هستیم تا مکان قرارگاه را مشخص و تجهیزات آن را فراهم کند.  

شهرداری نمی‌تواند با هر طرح دولت یک ساختمان بدهد
موضوعی که فرزاد هوشیارپارسیان، مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در نشست خبری دیروز خود آن را رد کرد. هوشیار در پاسخ به «فرهیختگان» درباره اینکه آیا مکان این قرارگاه توسط شهرداری تهیه شده است یا نه، گفت: «چه بگویم؟ پیش از این معاون استاندار به نقل از میثم امرودی، معاون اجتماعی شهرداری تهران گفته بود شهرداری از صفر تا صد تامین هزینه و مکان این طرح را پذیرفته است، صحبتی که مورد تایید من نیست و شما باید از آقای امرودی پیگیری کنید.» میثم امرودی یکی از شرکت‌کنندگان در نخستین جلسه قرارگاه آسیب‌‌های اجتماعی است، اما دفترش در پاسخ به «فرهیختگان» هوشیار را مسئول پاسخگویی به این موضوع اعلام کرد. حالا هوشیار می‌گوید ظرف هشت سال گذشته حداقل 10 هزارمترمربع فضا برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار دولت قرار داده است و دولت باید از همین فضا استفاده کند. «شهرداری نمی‌تواند با هر طرح جدید دولت ساختمان جدیدی را تحویل دهد.»
با این حال حسین هاشمی، استاندار تهران در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با بیان اینکه کار روند خوبی را در پیش گرفته است، از آغاز مرحله اول اجرای این طرح تا پایان آذر یا شروع دی خبر داد. به گفته او، تعامل خوبی با شهرداری تهران صورت گرفته است و هر مشکلی که وجود داشت مربوط به گذشته است و اگر همین روند ادامه پیدا کند تا پایان سال به سطح خوبی از روابط با شهرداری و سازمان‌های دیگر خواهیم رسید. با روند تعاملی که استاندار از آن سخن می‌گوید شهرداری تهران قبول کرده است همکاری‌های لازم را برای آغاز به کار قرارگاه آسیب‌های اجتماعی شروع کند. البته عیسی فرهادی، فرماندار تهران هم در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت از توافق با شهرداری با استاندار خبری ندارد و اگر استاندار شروع به کار قرارگاه را اواخر آذر اعلام کرده است حتما مشکلات برطرف شده است. به گفته فرهادی، پیش از این شهرداری زیر بار تامین مکان و تجهیزات قرارگاه نمی‌رفت.  علاوه‌بر شهرداری، بهزیستی، کمیته امداد، نیروی انتظامی، قوه قضائیه و... در این طرح وظایفی را برعهده دارند که استاندار تهران از همراهی کامل سازمان بهزیستی در این طرح خبر داد؛ سازمانی که به اعتقاد شهرداری خود را از فعالیت در زمینه‌ آسیب‌های اجتماعی کنار کشیده است.  60 درصد آسیب‌دیده‌ها تهرانی نیستند
با این حال حبیب‌الله مسعودی‌فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی از‌ آمادگی کامل این سازمان برای همکاری با قرارگاه ‌آسیب‌های اجتماعی خبر داد. مسعوی‌فرید در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با بیان اینکه این طرح یک همکاری بین‌بخشی است، گفت: «ما موظف به وارد کردن مددکاران و متخصصان خود در این حوزه هستیم تا پس از شناسایی، جمع‌آوری و سازماندهی افراد درگیر در آسیب‌های اجتماعی طیف مربوط به خود مثل کودکان یا سالمندان را جدا کرده و فعالیت‌های توانمندسازی را برای آنها اجرا می‌کنیم.
در سال جاری ما 200 نفر را از شهرداری تحویل گرفتیم که الان در مراکز بهزیستی خدمات دریافت می‌کنند.» به گفته او، از آنجا که 60 درصد افراد درگیر آسیب‌‌‌‌‌‌‌‌های اجتماعی در تهران شهرستانی هستند با نمایندگان سازمان در استان‌های مختلف هماهنگ شده است تا در صورت بازگشت افراد به زادگاه خود، همان‌جا از خدمات بهره‌مند شود.» البته قرار است سازمان بهزیستی بودجه‌ای را نیز به این موضوع اختصاص دهد که مسعودی‌فرید از میزان ‌آن خبر نداشت. با این حال به گفته معاون اجتماعی بهزیستی، باید در بودجه 95 توجه بیشتری به این موضوع شود.
حال باید دید تعاملی که استاندار تهران روند بهتری را برای ماه‌های آینده آن پیش‌بینی می‌کند عملی خواهد شد و مسئولان عزم خود را برای کاهش آسیب‌های اجتماعی جزم خواهند کرد؟

 

 

منبع: فرهیختگان

ارزش های ما

شورای سازمان های جامعه مدنی رمز بقاء، قدرت یابی و نفوذ خود (و البته همه سازمان های مدنی) را در پایبندی به اصول و ارزش هایی می داند که بر مبنای آن ایجاد شده است. لذا پذیرش و رعایت اصول و ارزش ها شرط حضور و مشارکت در شورا محسوب می شود.  ... ادامه مطلب

تماس با ما

 تلفن : 88834162 داخلی 230
 تلفکس : 86072599
  ایمیل شورا :این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  ایمیل دبیرکل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 آدرس دبیرخانه: خیابان مطهری؛ خیابان سلیمان خاطر (امیراتابک) کوچه درفش پلاک۸
  آدرس کانل تلگرام ما : https://t.me/haajm

خبر نامه

با ارسال ایمیل خود در خبر نامه عضو شوید

 ایمیل رسمی شورا :  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید