وضعيت كودك آزاري در ايران بغرنج تر مي شود؛ رواج آزار کودکان كار و متکدی

هر روز داستان تازه‌تري از معصوميت كودكان در برابر خشونت‌هاي خانگي و آزار هاي جنسي مي‌شنويم و اين بار نوبت كودكان كار است كه در صدر اخبار كودك آزاري قرار گيرند. آن‌گونه كه مديرعامل سازمان خدمات اجتماعي تهران گفته، 90 درصد این کودکان مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند و جمع‌آوری آنان از خیابان را به نفع این کودکان دانست.«ما همکار سازمان بهزیستی هستیم و به این طرح افتخار می‌کنیم! این امر خداپسندانه است و نباید به حرف‌های احساسی که در این زمینه زده می‌شود، توجه کنیم. در این طرح تاکنون ۴۱۶ کودک جذب شده‌اند که ۳۵۵ نفر از آن‌ها از کشورهای اطراف هستند و این زنگ خطری برای ترانزیت متکدی به داخل کشور است».

رضا قدیمی ضمن اعلام این خبر، از ترانزیت کودکان اتباع بیگانه برای تکدی‌گری به تهران خبر داد و گفت:« 90 درصد از این کودکان، مورد آزار جنسی در پاتوق‌ها قرار گرفته‌اند. شهرداری تهران بر اساس مصوبه شورای اجتماعی وزارت کشور که زیر نظر رییس‌جمهور فعالیت می‌کند، در این طرح با سایر دستگاه‌ها و به خصوص بهزیستی همکاری می‌کند. بر اساس دستورالعمل ابلاغی، شهرداری تهران باید در کنار همه دستگاه‌ها به خصوص بهزیستی، فعالیت کرده و لوازم و اسباب جذب و نگهداری کودکان را در اختیار بهزیستی قرار دهد که در این‌ راستا علاوه بر خودروهای متناسب، تعداد زیادی مددکار اجتماعی را که حداقل مدرک تحصیلی آنان کارشناسی ارشد است، در اختیار سازمان بهزیستی قرار دادیم».

استثمار کودکان توسط بستگان‌شان

مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری در ادامه‌ صحبت‌های خود با بیان اینکه بسیاری از این کودکان به زور توسط بستگان‌شان که حتی صلاحیت نگه داری ندارند به خیابان رانده شده تا گدایی کنند، گفت‌: «این کودکان مورد استثمار خانواده‌های‌شان قرار گرفته‌اند؛‌ در حالی که فصل سرما نزدیک است و نباید احساسی صحبت کرده و عمل کنیم». وی با بیان اینکه پس از جذب کودکان، اولیا و بستگان‌شان شناسایی شده و تذکرات لازم به آن‌ها داده می‌شود، خاطرنشان کرد:«اگر خانواده‌های این افراد از تذکرات ارائه شده تعدی کنند، برخوردهای لازم قضایی با آن‌ها صورت می‌گیرد؛ چراکه متاسفانه این کودکان به جای تحصیل از سوی خانواده‌های‌شان وادار به تکدی‌گری می‌شوند».

کودکانی که کارتن خواب خواهند شد

مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران درباره نقش این سازمان در طرح جمع‌آوری کودکان کار و متکدی گفت:«بر اساس مصوبه شورای عالی اجتماعی کشور که به امضای وزیر کشور نیز رسیده است، شهرداری امکانات لازم را برای جذب، نگهداری و اسکان آن‌ها در اختیار سازمان بهزیستی به عنوان متولی قرار می‌دهد.در همین راستا، سازمان تعداد زیادی مددکار اجتماعی را با حداقل مدرک کارشناسی مددکاری در اختیار سازمان بهزیستی قرار داده است. همچنین تعداد زیادی خودروی صفر کیلومتر متناسب با وضعیت کودکان که مددکاران اجتماعی در داخل‌شان نشسته‌اند، در اختیار سازمان قرار داده‌ایم». او با تاکید بر اینکه ما کودکان کار را جمع‌آوری نمی‌کنیم بلکه آن‌ها را جذب می‌کنیم، افزود:«خیلی از کسانی که در حال حاضر به‌‌عنوان مخالف این طرح صحبت می‌کنند، سال‌ها در این زمینه مسئولیت داشتند اما هیچ اقدامی در این راستا صورت ندادند، حتی یک صفحه اقدام اجرایی مناسب ندارند. الان نيز که یک کاری در این زمینه در حال صورت‌گرفتن است، مقابل این طرح قرار گرفته‌اند». او در واکنش به کمبود امکانات در سازمان بهزیستی برای نگهداری از این کودکان پس از جمع‌آوری گفت: «این موضوع باید از مسئول مربوطه پرسیده شود و عوامل تصمیم‌گیر و مسئولان بهزیستی باید پاسخگوی این مساله باشند. این طرح نیست بلکه اجرای قانون است و اسم آن حمایت از کودکان آسیب‌پذیر و بدسرپرست است و نه دستگیری، جمع‌آوری و بازداشت. اقدامات اینچنینی در تمام دنیا صورت می‌گیرد اما برخی از افرادی که در این حوزه صاحب نظرند، به دليل عوام فریبی اظهارنظرهایی می‌کنند». قدیمی در ارتباط با اينكه بيشتر این کودکان کار افغانستانی هستند و به علت فقر، خانواده‌ها مجبور می‌شوند آنان را سر کار بفرستند، گفت: «در خیلی از موارد، خانواده این کودکان حتی داخل کشور نیز نیستند و آن‌ها را ترانزیت کرده و به داخل می‌فرستند.

کجای دنیا به یک خارجی اجازه می‌دهند که کودکش سر چهارراه بایستد و گدایی کند.تکدی، جرم است و نباید احساسات را با اجرای قانون مخلوط کرد. متولی این کار درخصوص اتباع بیگانه، اداره اتباع بیگانه وزارت کشور است و آن‌ها باید پاسخ دهند که چرا در طول این سال‌ها هیچ اقدام مناسبی انجام ندادند و پیشگیری نکرده‌اند. شاید مرکز بهزیستی، امکانات کافی نداشته باشد اما از گوشه خیابان آن نيز در فصل سرما بهتر است؛ در حالی که ۹۰ درصد اين كودكان مورد آزار جنسی قرار می‌گیرند». مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه کودکان نباید در خیابان‌ها دست‌فروشی کنند، ادامه داد: «اگر به اين كودكان اکنون رسیدگی نشود، در ۱۰ سال آینده تبدیل به کارتن خواب‌هاي بی‌خانمان می‌شوند».

 

منبع: قانون

ارزش های ما

شورای سازمان های جامعه مدنی رمز بقاء، قدرت یابی و نفوذ خود (و البته همه سازمان های مدنی) را در پایبندی به اصول و ارزش هایی می داند که بر مبنای آن ایجاد شده است. لذا پذیرش و رعایت اصول و ارزش ها شرط حضور و مشارکت در شورا محسوب می شود.  ... ادامه مطلب

تماس با ما

 تلفن : 88834162 داخلی 230
 تلفکس : 86072599
  ایمیل شورا :این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  ایمیل دبیرکل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 آدرس دبیرخانه: خیابان مطهری؛ خیابان سلیمان خاطر (امیراتابک) کوچه درفش پلاک۸
  آدرس کانل تلگرام ما : https://t.me/haajm

خبر نامه

با ارسال ایمیل خود در خبر نامه عضو شوید

 ایمیل رسمی شورا :  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید