پویان خوشحال
در آستانه دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم. مجلسی به بزرگی بهارستان که در آن نمایندگان مردم برای فرزندان این مرز و بوم قوانین را تعیین می کنند و به گونه ای آینده ایران اسلامی دردستان آن ها است. درخواست و مطالبات مردم به عنوان افرادی که تعیین کننده آن هستند که چه کسی به مجلس راه یابد از جمله مهمترین مواردی است که همیشه و همیشه باید به آن توجه شود. مشکلات روزمره که شامل اقتصاد و اجتماع می شود و همچنین مشکلاتی طولانی مدت و زیست محیطی و ... . تمام اقشار جامعه از کودکان ، نوجوانان و جوانان تا افراد میانسال و سالمند، از نماینده خود انتظاری دارند. مهری که وارد شناسنامه ملت شده و انگشتی که درجعبه های استامپ رنگی می شود شاهدان بی چون و چرایی هستند. شاهدانی که از نمایندگان سوالی می پرسد: تا چه حد به مطالبات مردمی توجه کرده اید؟
آزادی در رسانه های ایران
یک خبرنگار در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی روزنامه «ابتکار» در ارتباط با مطالبات خود از نمایندگان مجلس می گوید: با توجه به برگزاری انتخابات مجلس دهم بار دیگر اقشار و گروههای مختلف عملکرد نمایندگان قبلی را بر بوته نقد گذاشته تا بتوانند انتخاب بهتر از گذشته را انجام دهند. اما شاید اولین سوال پس از ارزیابی عملکرد مجلس نهم این است که با ورود نمایندگان جدید به مجلس انتظارات مردم و گروههای مختلف از نمایندگان چه چیزی خواهد بود؟ وی در ادامه گفت: شاید توجه به این انتظار از سوی نمایندگان منجر به بالا رفتن کیفیت کاری مجلس دهم شود. بی شک خبرنگاران را باید در زمره اقشار مهمی از جامعه دانست که در پی کار و تلاش آنها فعالیت مسئولان به مردم کشور نشان داده می شود، در نتیجه نمایندگان مجلس باید به این گروه از مردم توجه خاصی داشته و تا حد امکان انتظارات آنها را برآورده کنند. این خبرنگار می گوید: با توجه به سختی کار خبرنگاران شاید توجه به موضوع «بیمه» آنها از موضوعات مهمی باشد که باید در اولویت کاری مجلس در رابطه با حوزه رسانه قرار گیرد. از سویی دیگر «آزادی در مطبوعات» آرزوی هر خبرنگاری است تا بتواند اتفاقات را به طور واقعی و با قلمی توانمند به تحریر درآورند. به طور کلی انتظار میرود مجلس دهم بیش از مجلس نهم به خبرنگاران توجه داشته و سعی کند تا حد امکان مشکلات موجود در حوزه خبر و رسانه را بر طرف کند. حمیراکاشانی یکی دیگر از خبرنگارانی است که در گفت و گو با «ابتکار» می گوید: به نظر می رسد اخلاق، انسانیت، وجدان و تعهد کلیدواژه های درخواستی ملت مهربان ایران از نمایندگانشان است؛ البته در عین سادگی گویا برای رجال سیاست هم آرمانی و سخت می نماید. این روزنامهنگارمی افزاید: از مطالبات آرمانی و سخت که بگذریم، «احیای انجمن صنفی روزنامه نگاران» جزو ابتدایی ترین خواسته های هر روزنامه نگار است. در جامعه ای که حتی دست فروشان مترو برای خودشان صنف و سندیکا دارند ناجوانمردانه است که رکن چهارم دموکراسی از نعمت یک صنف بی بهره باشد و طبیعتا رسیدگی به وضعیت بیمه، امنیت شغلی، آرامش و اطمینان خاطر من باب آزادی بیان نیز می تواند از دیگر خواسته ها باشد که البته با احیای انجمن مذکور می توان امید داشت رفته رفته موضوعات و دغدغه های پیرامون خبرنگاران پیگیری و بار مسئولیت از دوش نمایندگان خدوم کاسته شود. آنچه بیان شد را بارها نوشته و گفته ایم و مطمئنا بازهم به عنوان اصحاب رسانه و رسالتی که داریم خواهیم نوشت اما اینکه طرف دوم ماجرا یعنی ارکان دیگر دموکراسی، چقدر به این رکن چهارم ارج نهند را باید دید. م.ق یکی دیگر از خبرنگاران است که مهمترین مسئله امروز برای هم صنفان خودش را فضای باز برای فعالیت های رسانه ای می داند، او می گوید: ما انتظار داریم موانعی که بر سر راه است برداشته شود و با پایبندی بر اصل آزادی مطبوعات، رسانه ها از حق قانونی فعالیت در فضای اطلاع رسانی کشور برخوردار شوند. امنیت رسانه ها و خبرنگاران از دیگر مواردی است که می توان به آن اشاره کرد.
خبرنگاران دوندگان میدان مین هستند
دکتر محمد علی وکیلی، نامزد دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصل 24 قانون اساسی در ارتباط با آزادی مطبوعات، می گوید: انقلاب ما معطوف به آزادی بود و آزادی مطبوعات را نیز در میثاق نامه ملی خود تدوین کرد. نمایندگان مجلس علی القاعده می بایست با اتکاء به حقوق ملت مندرج در قانون اساسی بیش از پیش آزادی مطبوعات را تبلیغ و ارشاد کنند و آن را محترم شمارند. این نامزد انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس می افزاید: اگر آزادی مطبوعات گسترش پیدا کند از بسیاری از فساد های اقتصادی در این مرز و بوم پیش از وقوع جلوگیری می شود، فقط کافی است قبل از وقوع رسانه ای شود. لذا نماینده مجلس برای پیش گیری از فساد های ساختاری، به حق می بایست آزادی مطبوعات را در راس و صدر مطالبات خود قرار دهد، به ویژه اینکه خود نیز از جامعه مطبوعات نیز باشد. مدیر مسئول روزنامه ابتکار در ادامه می افزاید: امنیت شغلی و همچنین بیمه خبرنگاران در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (فصل سوم: حقوق ملت) به صراحت عنوان شده است. خبرنگاران نیز به عنوان دونده های میدان مین! پیش از سایرین به بیمه و امنیت شغلی نیازمند هستند. من نیز چون از جامعه مطبوعات کشور هستم به خوبی به مسائل عنوان شده واقف بوده و لذا به سهم و وزن خودم در مجلس آینده بر مبنای قانون اساسی سعی خواهم کرد در این راستا به ویژه با پیشنهاد تدوین قوانین با بهره گیری از اساتید فن، به قدر مقدور در این زمینه ان شاالله گامی مثبت بردارم.