سینهها مالامال از رنج قربانیان و مصدومان و خسران چشیدگان فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان است. در این هنگامه، کنار ملت ایران و مردم شریف آبادان، همسوگ و همدل هستیم…
به نام خداریاست محترم جمهوروزیران، وکیلان و قضات بلندپایه در قوای مجریه، مقننه و قضاییه با سلام و به نام عدالت و انصاف از شما عالیجنابان مصرانه میخواهیم و انتظار…
در اردیبهشت امسال تعدادی از معلمهای آموزش و پرورش در اعتراض به مطالبات صنفی خود، مقابل وزارت کار تجمع كردند كه موردخشونت قرار گرفتندو بازداشت شدند. تعدادی از اقشار مختلف…
منشور «گفتوگوی سیاسی» به استانداران ابلاغ شد؛ منشوری 9 بندی که به گفته اسماعیل جبارزاده معاون سیاسی وزیر کشور، باب گفتوگو میان احزاب و جریانهای سیاسی، تشکلهای مردم نهاد و…
بحران كم آبي و خشكسالي ،حيات ميليونها ايراني را تهديد ميكند. تهديدي كه بسياري مسئولان هنوز آن را جدي نگرفتهاند. اما سازمانهاي جهاني در طول دهه گذشته، بارها به ايران…
معاون اجتماعی وزارت بهداشت نوشت: در صدد آن هستیم با تشکیل بانک اطلاعاتی، توانمندسازی و توسعه کمی و کیفی سمنها، راه توسعه سلامت را بیش از گذشته با سپردن امور…
سرپرست امور سازمانهای مردم نهاد وزارت کشور از ایجاد ۳۱ شبکه هماهنگی "تشکلهای مردم نهاد در مدیریت بحران" در ۳۱ استان کشور خبر داد و گفت: دلیل توجه تاسیس نهاد…
احمدعلی موهبتی چهارشنبه در نشست هم اندیشی و دیدار با مدیران سمن ها و موسسات خیریه مدیران دستگاه های کمک رسان اظهار کرد: مغفول ماندن بعضی از امور و ناتوانی…
مسعود سلطانیفر در نشست صمیمانه وزیر ورزش و جوانان با دبیران سازمانهای مردم نهاد جوانان و فعالان اجتماعی با بیان اینکه زمانی که سمنها در حل معضلی اجتماعی مانند اعتیاد…
هدی هاشمیجامعه هنوز از شوک خبر اهورا، بنیتا و آتنا بیرون نیامده بود که به یکباره با شایعه بهت آور دیگری در شبکههای مجازی مواجه شد: «سرایدار یک مدرسه در…
محمدمهدی تندگویان با بیان اینکه سمنهای جوانان سفیران ما در جامعه هستند و میتوانند سیاستگذاریهایی را ترویج کنند، گفت: نهادینه شدن تغییر دیدگاههای جوانان از نگاه مطالبهگرایانه به نگاه پیشرو…
به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، نشست هم اندیشی سازمانهای مردم نهاد امروز اول مهر ماه با حضور نمایندگان ۱۸ تشکل در میراث…
الهام فخاری شامگاه جمعه در حاشیه اختتامیه سومین دوره لیگ فوتبال پرشین جمعیت امام علی (ع) (تیمهای فوتبال کودکان محروم و حاشیهنشین شهرها) بر حمایت اعضای شورا از ایدههای خلاقانه…
محمدکرم محمدی روز دوشنبه در جلسه ای با جوانان پیشوا با اشاره به اینکه راه اندازی سازمان های مردم نهاد با اقبال چندانی از سوی جوانان این شهرستان مواجه نشده…
معاون اجتماعی مرکز اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور گفت: پیشنویس لایحه قانونی حمایت از سمنها تهیه و در کمیسیون سیاسی دولت به تصویب رسیده است که برای بررسی و تصویب…
شهلا منفرد رییس هیات مدیره جمعیت زنان مبارز با آلودگی محیط زیست در مراسم آغاز به کار پروژه ظرفیت سازی سازمان های مردم نهاد به منظور مشارکت در آموزش های…
رضا حجتی در خصوص کلیات برگزاری اولین نشست هماندیشی اعضای منتخب مجامع استانی سازمانهای مردمنهاد جوانان سراسر کشور افزود: مجمع سازمانهای مردمنهاد جوانان، یک تأسیسات جدیدی است که به سمنها…
دکتر کاظم غریب آبادی معاون امور بینالملل دبیر ستاد حقوق بشر در نشست تعامل با سازمانهای مردم نهاد که به تدوین چهارمین گزارش ادواری میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی…
قائم مقام وزیر کشور در ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی گفت: مهار و کاهش آسیب های اجتماعی مستلزم تعامل دستگاه های اجرایی و سازمان های مردم…
مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران با امضای تفاهمنامه همکاری با شبکه سمنهای میراثی، اختیار و حضور مستقیم نهادهای مردمی را در معرفی و صیانت از میراث فرهنگی پایتخت گسترش داد.
نخستين مناظره کانديداهاي رياستجمهوري دوازدهم به بحث درباره چالشهاي اجتماعي و بررسي رويکرد هريک از نامزدها به اين موضوعات اختصاص داشت. بااينحال، به باور بسياري از فعالان اجتماعي، بيتوجهي کانديداها…
خبر این بود؛ دفتر جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان پلمب شد. درباره یک تشکل غیردولتی در پاسگاه نعمتآباد صحبت میکنیم، تشکلی که از صبح اول وقت به بهانه…
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه از ابتدای دولت یازدهم مجوز ۱۵۰۰ سازمان مردمنهاد جوانان صادر شده است، گفت: قصد داریم تا پایان دولت مجوز…
دبیر یک سازمان مردم نهاد جوانان استان البرز گفت: بهتر است وزارت ورزش و جوانان برای هر سازمان مردم نهاد جوانان دورههای بومی، تخصصی با توجه به آمایش سرزمین برگزارکند.
شهرزاد همتی: روز گذشته، دادستان تهران از انتصاب یک زن به سرپرستی دادسرای اطفال و نوجوانان خبر داد. جعفریدولتآبادی دراینباره افزود: «این انتصاب که با موافقت رئيس محترم قوه قضائيه…
در حياط که باز ميشود، بوي تازگي و طراوت حياط آبوجاروشده مؤسسه آتنا به مشام ميخورد. درست مثل خانهاي که مهياي ورود مهمان است. اينجا خانه بهبود کيفيت زندگي زنان…
«با گذشت بیش از ٢٦ روز از برگزاری مجمع موسس انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران بسیاری از روزنامهنگاران استان تهران منتظر اعلام شرایط عضویت در این انجمن هستند.»شهریار شمس مستوفی…
وظايف دولت در حوزه محيطزيست در برنامه ششم توسعه به تصويب مجلس رسيد. اهميت اين بند از برنامه ششم از آنجايي است که ناظر بر چالشهاي کنوني محيطزيست در ايران…
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ديدار با سمنهاي استان خوزستان تاكيد كرد كه سمنها با احصاي تكاليف ميتوانند به دستگاههاي دولتي كمك كنند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده در زمینه لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت گفت: یک گروه کارشناسی و پژوهشی…
به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، محمدرضا رستمی در جمع فعالان سازمان های مردم نهاد جوانان و نخبگان جوان بوشهری با اشاره به روزهای شروع دولت یازدهم…
سام بوربورـ حمایت از کودکان با وجود قوانین حمایتی سنجیده ممکن میشود و بیشک بخش عمدهای از مشکلات و موانع در مسیر حمایت از کودک به عدم حمایت منسجم قانونی…
روز پنجشنبه نخستين جلسه مجمع عمومي انجمن صنفي روزنامهنگاران استان تهران برگزار شد. دراين جلسه پس از تصويب بندهاي اساسنامه انجمن توسط اعضاي حاضر در جلسه كه ١٦٥ نفر بودند،…
براساس آمارهاي رسمي برآورد ميشود که ۳۵ درصد زنان در سراسر جهان، نوعي از خشونت فيزيکي يا جنسي را تجربه کردهاند. اين درحالي است که با احتساب تحقيقات محلي و…
رییس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به ارائه لایحه مقابله با حیوانآزاری به هیئت دولت، گفت: مسئولیت ساماندهی سگها و حیوانات ولگرد در محیطهای شهری و روستایی بر عهده وزارت…
همايش اتحاديه سراسري کانونهای وکلای دادگستري ايران (اسکودا) هر ٦ ماه يكبار به ميزباني يكی از كانونها برگزار میشود كه اينبار كانون البرز ميزبان همایش کانونهای وکلا در روزهای ١٩…
روز گذشته، اولين مرکز خدمات دندانپزشکي زنان در حال بهبودي در خانه خورشيد تأسيس شد. اتفاقي که با همت ليلا ارشد، مديريت خانه خورشيد و انجمن دندانپزشکان ايران از سال…
جمعی از فعالان اجتماعی پس از مرگ دو ملوان و صیاد ایرانی دیگر بر اثر گرسنگی و تشنگی که در اسارت دزدان دریایی بودند، با تشکیل پویشی مردمی خواستار رسیدگی…
به دنبال برگزاري سومين ديدار اعضاي شوراي اجتماعي كشور با رهبري در روز ١٠ آبان ماه و گزارشدهي درباره اقدامات انجام شده براي كنترل و كاهش آسيبهاي اجتماعي، وزير بهداشت…
هماهنگکننده مقیم سازمان ملل متحد در تهران: سازمان ملل متحد بحران دریاچه ارومیه را با جدیت دنبال میکند رضا کیانیان، بازیگر: پروژه انتقال آب دریای خزر به سمنان کاملا اشتباه…
پورمحمدی: باید در میزان و مصادیق اعدام بازنگری شود دبیر کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی: طرح تخفیف مجازاتهای اعدام قاچاقچیان موادمخدر هنوز به هیأترئیسه مجلس ارایه نشده است.
ریشههای منشور حقوق شهروندی منشور حقوق شهروندی فهرستی از مهمترین حقوق شهروندان یک کشور است. نخستین منشور با این نام در ایران باستان در ۵۳۸ پیش از میلاد توسط کوروش…
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور میگوید: «طی شش ماه گذشته شاهد افزایش آمار خرید و فروش نوزادان در سراسر کشور بودهایم.» فروش نوزاد، پدیده ای زشت و آسیبی اجتماعی…
زهرا جعفرزاده| ایرانیان پُر استرس اند، آنقدر که دیگر نیازی به آمار و ارقام و کارهای تحقیقاتی ندارند. استرسی که در سطوح بالا، در دایره اختلالات روانی قرار می گیرد،…
نوشتهاند: «کار سادهاي است؛ هر جا نشاني از کودکيِ ازدسترفته ديديم، عکسي بگيريم... عکسي از پاها.» جمعيت دفاع از کودکان کار و خيابان، که نهادي مستقل و غيردولتي در زمينه…
روز گذشته نشست بررسی تفاهمنامههای مشترک میان معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری و وزارت آموزشوپرورش در وزارت آموزشوپرورش برگزار شد. در این نشست مشترک، وزارت آموزشوپرورش به تشریح جزئیات…
نویسنده: زهرا چوپانكاره «هدف قرار گرفتن بسيج دانشآموزي، نقشه خطرناك سازمان ملل براي ايران، خداحافظي با حق تدافع، تهديد بنيان خانواده و... اينها تنها بخشي از انتقادات و برداشتهاي اشتباهي…
دومین همایش تخصصی حقوق حیوانات بهمناسبت «روز جهانی مبارزه با خشونت علیه حیوانات» برگزار شد.«معصومه ابتکار»، رئیس سازمان محیط زیست در حاشیه این همایش و در گفت وگو با «شهروند»…
فریبا خان احمدی/ نخستین مرکز اقامتی مدل طبی زنان و زنان باردار مصرف کننده مواد روز گذشته با حضور قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، قائم مقام…
الهام کاظمی | 6 سال پیش علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه وقت کشور در دولت دهم، پروتکل الحاقی منع به کارگیری کودکان در منازعات نظامی را که به کنوانسیون حقوق…
وزیر ورزش و جوانان گفت: در حال حاضر 1500 سازمان مردمنهاد جوانان در کشور فعالیت میکنند که امیدواریم تا پایان دولت یازدهم تعداد آنها به دو هزار سازمان مردمنهاد افزایش…
آمارها حکایت از این دارد که ١٥٠هزار کودک ایرانی سوءتغذیه دارند؛ کودکانی که خیلیهایشان هنوز تحت حمایت نهادهای حمایتی قرار نگرفتهاند، بهطوری که براساس اعلام معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون،…
چند ماهی از انتشار تصاویر و فیلمهای آزار و اذیت حیوانات در فضای مجازی میگذرد. تصاویری که در آنها نشانی از انسانیت دیده نمیشود.پخش این گونه تصاویر و فیلمها باعث…
مطهره واعظیپور| نمایندگان مجلس سرانجام موفق شدند آسیبهای اجتماعی را در برنامه ششم توسعه جای دهند و حالا قرار است برنامه ششم با جدول الحاقی 28 ردیفی که در مورد…
ماده ٣١ لایحه برنامه ششم توسعه کشور با تأکید بر عدالت جنسیتی در دستگاهها، به حوزه زنان و خانواده اختصاص یافته بود و حالا به دلیل موضعگیری شاید ضعیف نمایندگان…
سعیده علیپور| 6 سال از طرح دولت قبل در ادغام دو سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان میگذرد؛ ادغامی که نتیجه محسوس آن گمشدن مطالبات و پیگیریهای حوزه جوانان…
مدیرکل هماهنگی امور استان های وزارت ورزش با اشاره بر اینکه باید مطالبات جوانان به استانداران منتقل شود، بر ضرورت تشکیل «سمن سرا» در استانها تاکید کرد.
انجمن خبرنگاران محیط زیست ایران، با هدف آموزش و ارتقای کیفی کار خبرنگاران حوزه محیط زیست و پیگیری حقوق و مسائل صنفی خبرنگاران به مناسبت روز خبرنگار آغاز به کار…
تعدادی از تشکلهای زیستمحیطی دانشگاههای تهران با صدور نامهای از نمایندگان تهرانی فهرست امید، از آنها خواستهاند به وضعیت محیطزیستی و شهری پایتخت توجه بیشتری داشته باشند.
سعیده علیپور/ در سومین سال فعالیت دولت یازدهم، حسن روحانی رئیسجمهوری نخستین دستور مستقیم را برای حمایت از حقوق زنان صادر و برگزاری آزمون استخدامی سال 95 را به تامین…
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افتتاح 7 مرکز نگهداری کودکان کار و خیابان با همکاری شهرداری تهران در هفته دولت خبر داد. علی ربیعی در حاشیه مراسم واگذاری…
اولین نشریه نوجوانان دوستدار محیطزیست با عنوان «داروگ» در قالب ماهنامه منتشر شد. در شماره مرداد داروگ، علاوه بر اخبار فعالیتها و جشنوارههای محیطزیستی مرتبط با کودکان، هفت کمپین بینالمللی…
بیش از ۵۰۰ نفر از فعالان مدنی، استادان دانشگاه و کارشناسان مسائل اجتماعی در ایران، در نامه سرگشادهای خواهان جرمزدایی از دستفروشی شدهاند. نامه فعالان مدنی در اعتراض به مصوبه…
فرماندار سنندج بهرهگیری از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد به منظور ترویج و نهادینه کردن رعایت حقوق کودکان تاکید کرد و گفت: بستر ورود سمنها به حوزه توسعه آموزش در بین…
شهرزاد همتی/ سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از انجام هماهنگیهای لازم برای تشکیل «فراکسیون مبارزه با مواد مخدر در مجلس شورای اسلامی» خبر داد. این خبری است که پرویز…
بعد از صحبتهای علیاکبر سیاری، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مبنیبر اینکه انتقال ویروس ایدز از راه ارتباط جنسی دوبرابر شده، او از ایجاد مراکزی برای ارائه…
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به ارائه پیشنویس لایحه قانونی حمایت از محیطبانان به دولت، جزئیات این لایحه را که برای حمایت بیشتر…
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران گفت: سازمان های مردم نهاد یک از مهمترین، اساسی ترین و زیر ساختی ترین بخش توسعه اجتماعی کشور هستند که در…
دبیر سازمان مردم نهاد خانه نجات ایران با اشاره به ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای داوطلبی اعضای سمنها گفت: فعال نکردن ظرفیتهای داوطلبی یکی از دلایل برخورد سمنها به مشکلات مختلف…
مدیرکل اموراجتماعی استانداری تهران ازآموزشهای پیشگیری ازآزارجنسی کودکان درمهدها و پیشدبستانیها خبرداد وگفت:«باید کودکان ما آنقدر آموزش دیده باشند که هیچ وقت درمعــرض تجاوز و تهدید جنــسی قرارنگیرند. متأسفانه هم…
مریم جهان پناه/ انگشت اشارهاش را تکان میدهد و با چشمان ریزسرمه کشیدهاش میگوید بیا، جلوتر میروم. همان دختری است که از ابتدای ورود من به سالن «سرای احسان»، آن…
مطهره واعظیپور | عقیمسازی زنان معتاد راهحلی بود که اولینبار فاطمه دانشور، عضو شورای شهر تهران مطرح کرد؛ موضوعی که موافقان و مخالفان زیادی داشت. برخی بر این باورند که…
«مردم ما استرس دارند، بردبار نیستند و تحمل دیگری را ندارند.» این یک جمله تازه نیست؛ موضوعی است که در چندسال گذشته میان حرفهای خیلیها جای خودش را باز کرده…
مدیر جمعیت افرای سبز گفت: کیفیت دوره توانمندسازی سمنها که از سوی وزارت ورزش و جوانان برگزار میشود مطلوب نیست چرا که از اساتید مناسبی برای برپایی این دورهها استفاده…
رئیـــــــــس ســازمان حفـــــــاظت محیط زیست با تأکید بر ضرورت به روزرسانی قوانین محیط زیست گفت: در رابطه با مبارزه با حیوانآزاری لایحهای در کمیسیون تدوین لوایح دولت مطرح است که…
دبیر سمن «خانه آتیهسازان علم و صنعت آیریک» با اشاره به دورههای توانمندسازی سمنهای جوانان گفت: دورههای ملی توانمندسازی تنها 10 درصد بازدهی دارد. بنابراین بهتر است برای افزایش توانمندی…
زهرا کشوری/ کیسههای غذا روی شانههای جوانشان، آرام درهای بیکسی را میزنند تا به رسم علی(ع)، دستگیر کسانی باشند که شکم خالی سر روی بالین نداری گذاشتهاند. جمعیت دانشجویان امام…
شادی خوشکار|اسماعیل کنار حوض نشسته، ١٠ روز است دخترکش را گم کرده. ظهر جمعه است، حوالی میدان شوش، در حیاط خانهای کلنگی که هر پنجرهاش به اتاق یک خانواده باز…
مژگان جمشیدی نیم نگاهشلیک به یک محیط بان دیگر در استان فارستنها یک روز پس از شهادت دو محیطبان منطقه گنو، اینبار محیطبان شجاعی در پارک ملی بمو در فارس…
فاطمه صفری| رفتار با حیوانات وحشی هم باید طبق تعالیم دینی به دور از خشونت باشد داستانهای مربوط به رفتار مناسب با حیوانات از کتب آموزشی حذف شدهاند نبود قانونی…
الهام کاظمی/کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی در حال شکلگیری هستند و نمایندگان، اولویتهای نخست خود را برای حضور در این کمیسیونها اعلام کردهاند و ثبتنام اولیه صورت گرفته است. در…
توقف پروژه رنگآمیزی برجهای مراقبت فرودگاه یاسوج به خاطر یک پرنده شکاری، تعویق سهماهه عملیات عمرانی برای حفظ آرامش لکلک باردار، فداکاری چوپان فداکار و اجازهای که به پلنگ داد…
معاون برنامهریزی و هماهنگي معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: نشست ملی سمنهای فعال در حوزه امور زنان و خانواده نیمه اول سال جاری در تهران برگزار…
سقفهای شیشهای* و قوانین نانوشتهای که مردان را محقتر از زنان برای کارکردن میدانند، باعث شده از ٢٧ میلیون نفر از زنان کشور که در سن کار به سر میبرند…
نمايندگان مجلس دهم در دومين هفته كاري خود شنونده گزارش تكاندهندهاي درباره وضعيت آسيبهاي اجتماعي در كشور بودند. گزارشي كه توسط عبدالرضا رحمانيفضلي؛ وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با…
زهرا جعفرزاده| وقتی جواب آزمایش متادون نوزاد چهارماهه مثبت شد، نه پزشک معالج تعجب کرد، نه مادرش و نه مددکاران؛ هیچکس از اعتیاد «علی» شوکه نشد. نوزاد زرد و زاری…
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با انتقاد از سیاسیشدن موضوعات در حوزه زنان و خانواده گفت: امیدواریم در برنامه ششم توسعه با همراهی مجلس به سمت تحقق عدالت…
ایرانیها خشن شدهاند. این دیگر یک موضوع جدید یا عجیب نیست، موضوعی است که حالا دیگر چندوقتی میشود علاوه بر پژوهشگران اجتماعی، مسئولان دولتی هم درباره آن صحبت میکنند و…
دبیر سازمان مردمنهاد پیشگامان تمدن نوین با بیان اینکه مشکل اصلی سازمانهای مردم نهاد رویکرد مسئولان به آنهاست، گفت: مسئولان ارزش لازم را برای سمنها قایل نیستند و خود را…
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد گفت: ایجاد یک شبکه تخصصی ارتباطی در حوزه زنان و خانواده بین سازمانهای مردم نهاد به منظور تعامل و همافزایی بیشتر تشکلهای…
شهرزاد همتی/شورای اجتماعی کشور که در سالهای ریاستجمهوری احمدینژاد از نفس افتاده بود، حالا با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید شورایی را بنا کرده تا به بررسی آسیبهای…
دبیر موسسه آهنگ بلوچ با بیان اینکه آموزشهای عمومی و تخصصی برای سمنهای جوانان لازم است، گفت: برخی از سمنها مهارتهای لازم برای حل مشکلاتشان در زمینههای مختلف از جمله…
یک ماه پیش آییننامه شورای صنفی توسط وزیر علوم امضا و به دانشگاهها ابلاغ شد. آییننامهای که هر گونه فعالیت، موضعگیری، همسویی، همکاری و حمایت از تشکلهای سیاسی در داخل…
صدرا محقق/ آسیبهای اجتماعی مسئله جدیدی نیست و سالهاست به شکلی جدی یکی از مشکلات جامعه ماست. آسیبهایی مانند، اعتیاد، خشونت اجتماعی، فقر و حاشیهنشینی، گدایی، کودکان کار، فرار دختران…
فرزانه قبادي / انگار آدمها وقتي ابلاغيه انتصابشان به يك سمت بالا رابه دست ميگيرند دچار نوعي سندروم ميشوند، «سندروم مديريت»، سندرومي است كه اين روزها هر روز بيشتر از…
سعیده علیپور| هفته پیش، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان خبر داده بود که براساس تصمیم شورای اجتماعی کشور، این معاونت متولی اصلی آسیبهای اجتماعی دختران خواهد بود.…
صبا حسینی/ این روزها همه ما ایرانیها خبرهای ناراحتکننده را خیلی زودتر و گستردهتر از گذشته میشنویم، به شکلی که هرقدر هم که میخواهیم نسبت به این اخبار بیاعتنا باشیم…
مطهره واعظیپور/ حالا به جای اینکه بین انگشتهایشان پایپ، فندک اتمی و مواد برق بزند و در خرابههای شهر چنباتمه زده باشند، در آشپزخانهای تمیز کار میکنند و روزهای پاکیشان…
معصومه اصغری/ نبودِ شفافیت در عملکرد ستاد سمنهای شورای شهر تهران برای سومینبار خبری شده و حالا نایبرئیس این ستاد مدعی است که علاوه بر تخلف در استفاده از اعتبارات…
نگین باقری/ همواره مشکل بیکاری، دغدغه خاطر بسیاری از خانواده ها بوده است و در این میان جوان، فارغ التحصیلان و زنان در این بیکاری سهم عمده دارند. این در…
فرناز قلعهدار/ در کشور ما بیش از 90 سال است که سازمانهای مردم نهاد یا همان تشکلهای اجتماعی غیردولتی فعالیتشان را آغاز کردهاند اما متأسفانه هنوز قانونی مشخص که تکالیف،…
معاون فرهنگی ادارهکل ورزش و جوانان استان زنجان با تاکید بر نقش سمنها در پویایی و نشاط جوانان گفت: کیفیسازی سمنها باید به اندازه افزایش کمیت آنها مدنظر قرار گیرد.
پاییز سال گذشته که چندماهی از شروع طرحهای ضربتی شهرداری تهران و نیروی انتظامی در منطقه ١٢ تهران گذشته بود، مسئولان از جلسهای مشترک با مقام معظم رهبری پیرامون چند…
سعیده علیپور| در آستانه آغاز هفته جوان، مدیرکل ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش از بازنگری سند اشتغال جوانان خبر داد؛ سند اشتغالی که 12سال قبل در راستای اجرای برنامه چهارم…
كارشناسان اجتماعي و حقوقي ديدگاههاي خود درباره «حريم خصوصي» را مطرح ميكنند: نگاه سليقهاي به حريم خصوصي
«تلفن همراه حريم شخصي نيست» اين جمله سرهنگ حسين رمضاني، معاون امور بينالملل و حقوقي پليس فتاي ناجا است كه هفته گذشته ضمن اعلام آن به شهروندان و كاربران گوشيهاي هوشمند هشدار داد: «شهروندان گوشي تلفن همراه و تبلت و مانند آن را هرگز حريم شخصي ندانند. شهروندان نبايد اطلاعات شخصي خود را در گوشي تلفن همراه يا تبلت ذخيره كنند كه در صورت از دست رفتن اطلاعات، ديگر نميتوان هزينههاي اجتماعي و فردي آن را جبران كرد.»حريم خصوصي مفهومي است كه همواره محل چالش و بحث بوده و همچنان هم هست. با توجه به تغييرات سريعي كه در سطوح مختلف جامعه در حال بروز است، تعريف حريم خصوصي هم در مقاطع مختلف دچار تغيير ميشود. هر چند هيچ كدام از اصول مندرج در قانون اساسي مستقيما تعريفي از حريم خصوصي ارايه نداده اما حقوقدانها معتقدند اصولي كه در فصل حقوق ملت درج شده، مرتبط با مفهوم حريم خصوصي است و شايد بتوان گفت شفافترين اصلي كه مستقيما به اين موضوع اشاره دارد اصل بيست و پنجم قانون اساسي است كه ميگويد: «بازرسي و نرساندن نامهها، ضبط و فاش كردن مكالمات تلفني، افشاي مخابرات تلگرافي و تلكس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حكم قانون» حريم خصوصي تعاريف و دستهبنديهاي متعددي دارد و هر بار مسوولان تعريف جديدي از اين مفهوم ارايه ميدهند. اما بهطور كلي انواع مختلف حريم خصوصي عبارتند از: حريم خصوصي مربوط به مسائل اقتصادي، حريم خصوصي پزشكي، حريم خصوصي در اينترنت و حريم خصوصي اطلاعات و حريم مربوط به محل زندگي شخصي كه ورود به هر كدام از اين فضاها تبعات قانوني مختلفي دارد كه البته آن هم بهطور مشخص و شفاف تعريف و ارايه نشده است. هر چند در ماده ١٧ ميثاق بينالمللي حقوق مدني و سياسي آمده است: هيچ كس نبايد در زندگي خصوصي و خانواده و اقامتگاه يا مكاتبات مورد مداخله خودسرانه (بدون مجوز) يا خلاف قانون قرار گيرد و همچنين شرافت و حيثيت او نبايد مورد تعرض غيرقانوني واقع شود و هر كسي حق دارد در مقابل اينگونه مداخلات يا تعرضها از حمايت قانون برخوردار شود. ماده ١٧ ميثاق تا حدودي همان پيام ماده ١٢ اعلاميه جهاني حقوق بشر را دارد. كليگويي و عدم شفافيت در ارايه يك تعريف دقيق از حريم خصوصي باعث بروز چالشها و مشكلات بسياري ميشود. خصوصا در مورد حضور در فضاي مجازي و استفاده از ابزار تكنولوژيكي كه دايما به اينترنت متصلند. عدم آگاهي در مورد شكل حضور در اين فضا ميتواند باعث بروز مشكلات عديدهاي شود كه هشدار پليس فتا در اين رابطه به همين موضوع بر ميگردد. «اعتماد» نظر كارشناسان جامعهشناسي و حقوق را در مورد تعريف حريم خصوصي و چالشها و آسيبهايي كه عدم وجود يك تعريف دقيق ميتواند به افراد يك جامعه بزند، جويا شده است.
نگاه-١ / تعريف حريم خصوصي در جوامع مختلف متفاوت است
محمدعلي نجفيتوانا ٭
وقتي سخن از حريم خصوصي ميشود، مصاديق زيادي به ذهن ميآيد، اما بايد گفت حريم خصوصي در قوانين ايران تعريف مشخصي ندارد اما از نظر عرف و تطبيق با معيارهاي عرفي كه اينگونه امور براي تعيين مصاديق به آنها ارجاع ميشود، حريم خصوصي جايي است كه افراد بدون ارتباط با ديگران در خلوت خود قرار بگيرند. حريم خصوصي به محلها و اماكني اطلاق ميشود كه محل استراحت، زندگي و اسكان اشخاص بوده و خانه و ويلا و جايي كه فرد در آن زندگي ميكند، حيات منزل و اتومبيل و امثال آن ميتواند از مصاديق حريم خصوصي تلقي شود. البته در يك تفسير موسع، مكاتبات، مراسلات و سايتهاي خصوصي نيز جزو حريم اختصاصي اشخاص محسوب ميشود. ميتوان با دادن يك معيار، مشكل نبود مصاديق شفاف را حل كرد. بهطور كلي ميتوان گفت حريم خصوصي جايي است كه براي ورود به آن بايد از صاحب آن حريم اجازه بگيرند. ورود به آن ممنوع است مگر به حكم قانون و دستور قضايي. البته دستور قضايي بايد داراي شرايطي باشد در غير اين صورت ورود به حريم خصوصي اشخاص ولو به دستور قضايي برخلاف قانون بوده و هتك حرمت تلقي ميشود و توسط اشخاص قابل پيگيري است. راههاي شناسايي حريم خصوصي را ميتوان در قانون اساسي و قانون عادي ملاحظه كرد. مثلا در قانون آيين دادرسي كيفري، شنود تلفن، گشايش مكاتبات و مراسلات، ممنوع است؛ مگر در مواردي كه قانون تجويز كرده و قاضي حكم آن را صادر كرده است. همچنين در مورد اماكن خصوصي نيز اين مطلب مصداق دارد.
٭ رييس كانون وكلاي دادگستري مركز
نگاه-٢ / تعريف حريم خصوصي همواره ابهام داشته است
امانالله قراييمقدم٭
در رابطه با بحث حريم خصوصي و تعريفي كه از آن بايد داشته باشيم، همواره ابهامات زيادي وجود دارد، اما بهطور كلي ميتوان گفت ما يك حقوق خصوصي داريم و يك حقوق اجتماعي، حقوق خصوصي در واقع به حريم خصوصي افراد مربوط ميشود، كه شامل آزادي بيان و انديشه و محدوده زندگي ميشود. همچنين دين و آيين و مذهب فرد و باورها و اعتقادات و چيزهايي كه براي فرد مورد قبول است و آن مورد را براي خود مقدس ميداند و به آن عقيده دارد. در نتيجه تعريف حريم خصوصي از جامعهاي به جامعه ديگر متفاوت است، اما در همه جوامع بهطور مشترك يك تعريف جهاني از حريم خصوصي افراد وجود دارد، مثل اينكه در مورد علايق و دين و آيين فرد او را مورد سوال قرار داد. حريم خصوصي محدودهاي است كه فرد براساس ارزشها و هنجارهاي اجتماعي براي خود قايل است و جامعه نيز آن را پذيرفته است و به ديگران اجازه نميدهد در حريم خصوصي افراد دخالت كند و او را مورد بازخواست قرار دهد. جامعه بر اساس هنجارها و ارزشهاي موجود حريم خصوصي را تعيين ميكند. تعريف حريم خصوصي در روستاها و جوامع كوچكتر با شهرها و جوامع وسيعتر متفاوت است. حقوق اجتماعي هم آن چيزي است كه قانون تاييد كرده است، و يك بخشي از حقوق خصوصي را در بر ميگيرد. اما از جامعهاي به جامعه ديگر متفاوت است. با توجه به اينكه اين روزها مردم بيشتر از فضاي مجازي استفاده ميكنند، در نتيجه تعاريف مربوط به حريم خصوصي گسترش پيدا ميكند. با توجه به اينكه در اين فضاها امكان انتشار تصاوير و فيلمهايي وجود دارد و به آساني امكان دسترسي براي ديگران را فراهم ميكند. پس ميتوان گفت حريم خصوصي در دنياي مجازي تعريف تازهاي پيدا ميكند. به نظر ميرسد قانون بايد در اين زمينه مثل تمام دنيا مواد قانوني خاص تهيه و تدوين كند، به اين دليل كه اين ورود در حريم خصوصي افراد به اشكال مختلف، تبعات فراواني را داشته و خواهد داشت و حق و حقوق خصوصي افراد نقض ميشود. پليس و قوه قضاييه بايد در اين زمينه مداخله كند و حقوق خصوصي و حوزه محرمانه افراد را در هر زمينهاي حفاظت كند، و با استناد به مواد قانوني از حق و حقوق افراد حفاظت كند. در غير اينصورت وضعيت در آينده بدتر خواهد شد. البته در اين زمينه مردم هم ميتوانند نقش داشته باشند و با افزايش آگاهيشان در زمينه حضور در فضاي مجازي، از نقض شدن حقوقشان پيشگيري كنند. گاهي خود مردم به دليل ناآگاهي در مورد استفاده از امكانات فضاي مجازي خودشان حقوق خود را نقض ميكنند.
٭جامعهشناس
نگاه-٣ / حريم خصوصي نداريم
سعيد معيدفر٭
هر روزه در مورد حفظ حريم خصوصي در فضاهاي مجازي و ابزارهاي جديد الكترونيكي به مردم هشدار داده ميشود. هر ابزار و فناوري جديدي كه وارد جامعه ميشود، مشكلات و تبعات مربوط به خود را دارد. حتي اتومبيل با تمام محاسني كه دارد و راهگشاست، در كشور ما هر ساله باعث مرگ افراد زيادي ميشود. اما امكان اينكه بخواهيم اين ابزار و تجهيزات را به كلي ناديده بگيريم هم وجود ندارد. بلكه بايد نحوه صحيح استفاده از آن را بياموزيم و ميزان آسيبهاي ناشي از عدم آگاهي يا عدم توانايي در استفاده درست از آن را به حداقل برسانيم. در بحث فضاي مجازي هم با همين مساله روبهروييم. به بهانههاي مختلف در اين فضا، حريم خصوصي افراد نقض ميشود و از بهرهمندي آزاد از اين ابزار توسط افراد جامعه ممانعت به عمل ميآيد. اينها بر ميگردد به اينكه تعريف مشخص و دقيقي از حريم خصوصي وجود ندارد. بعضي از مسوولان تصور ميكنند حريم خصوصي به اين معناست كه فرد در خانهاش بنشيند و با كسي كاري نداشته باشد و كسي هم با او كاري نداشته باشد. ميتوان گفت گاهي كاربرد اين موضوع سياسي است تا اجتماعي. در تعاريف موجود اتومبيل شخصي حريم خصوصي محسوب ميشود، اما ما منعهايي داريم كه اين تعريف را نقض ميكند و معتقد است كه در برخي شرايط اتومبيل حريم خصوصي نيست. يا منزل افراد حريم خصوصي محسوب ميشود، اما ما ميبينيم وقتي فردي ميخواهد از يك رسانه مثل ماهواره استفاده كند، خيلي راحت روي پشت بام خانهها اقدام به جمعآوري ماهوارهها ميشود.
گاهي حريم خصوصي به قدري كوچك ميشود كه ميتوانيم بگوييم ما در كشورمان به عبارتي حريم خصوصي نداريم. آنقدر محدوديت براي اين حريم خصوصي تعيين شده كه ميتوان قاطعانه گفت در خصوصيترين مكانها هم افراد چيزي به نام حريم خصوصي ندارند. دليل اين مساله هم اين است كه شفافيتي در تعريف حريم خصوصي وجود ندارد.
اين عدم شفافيت ميتواند در روابط افراد يك جامعه با يكديگر هم تاثير داشته باشد. عرصههاي اجتماعي ما دچار اغتشاش است و در اين عرصهها قبض و بسطهاي فراواني وجود دارد. همين مساله باعث شده كه افراد در رفتوآمد بين عرصه اجتماعي و خصوصي دچار ابهام شوند. گاهي فرد آنقدر در عرصه اجتماعي دچار بيگانگي ميشود، كه با كوچكترين پالس مثبت از سوي يك فرد، او را به حوزه خصوصي خود راه بدهد و قدرت تشخيص نداشته باشد كه حوزه فردياش كجاست و حوزه اجتماعياش كجا. و فرد اين دو حوزه را از هم تمييز نميدهد و رفتاري را كه بايد در حوزه خصوصياش انجام دهد در حوزه اجتماعي انجام ميدهد و بالعكس. اين هم مجدد ناشي از عدم شفافيت در تعاريف ارايه شده از اين فضاهاست. اين يكي از ويژگيهاي جوامع بسته است. جامعهاي كه در آن حريمها تفكيك نشده آدمها نميدانند جايگاه و نقشي كه در هر كدام از اين حوزهها دارند چگونه است. در جوامع محدود و بسته افراد معمولا در روابط بين شخصي شان هم دچار عدم تشخيص يا تشخيص غلط ميشوند و شاهد هستيم چطور عدهاي با سوءاستفاده از اين آشفتگي موجود در فضاهاي عمومي و خصوصي، بهرهبرداريهاي فراواني كنند. معمولا اينطور است كه بعد از بروز اين سوءاستفادههاست كه نهادهاي امنيتي هشدار ميدهند، در صورتي كه ريشه اصلي اين اغتشاش، به جامعه بسته و عدم تربيت صحيح مردم براي حضور در حوزههاي مختلفي كه در آن زندگي ميكنند، بر ميگردد. در صورتي كه در جوامع باز با اينكه محدوديت چنداني وجود ندارد، كمتر مورد سوءاستفاده قرار ميگيرند، به اين دليل كه افراد ميتوانند تشخيص دهند و فضاهاي كنشگري خود را ميشناسند و مهارتهاي حضور در آن را كسب كردهاند.
٭ جامعهشناس
نگاه-٤ / حريم خصوصي؛ از ذهن تا فضاي مجازي
بهمن كشاورز ٭
موضوع حريم خصوصي و مصاديق آن و مسائل مربوط به آن هرازچندگاهي به مناسبتهايي مطرح ميشود. از گذشتهها تا به امروز اين بحث كه مكان عمومي چيست و حريم خصوصي كدام، هميشه مطرح بوده و حتي در مورد آن مناقشاتي وجود داشته و گاه اين بحثها بسيار حاد شده است. مثلا در مورد اينكه آيا اتومبيل حريم خصوصي اشخاص است يا خير و آيا بازرسي آن بايد با رعايت تشريفات و ترتيب قانوني باشد، بحثهايي مطرح شد كه در ٢٨/٧/٧٢ به صدور نظريه شماره ٧/٣٦٩٤ از اداره حقوقي قوه قضاييه منجر شد كه نتيجه اين نظريه شناختن اتومبيل به عنوان حريم خصوصي بود و گفته شد بازرسي و اعطاي نمايندگي به اين منظور به مامورين پس از اعلام وقوع جرم و در مورد خاص و زمان معين باشد.
همچنين در مورد اينكه آيا مشاعات مجتمعهاي آپارتماني حريم خصوصي محسوب ميشود يا نه، اختلاف عقيده وجود داشت و شايد هنوز هم دارد كه البته نظر غالب اين است كه مشاعات را بايد حريم خصوصي تلقي كرد. بگذريم از اينكه در قانون معروف به امر به معروف و نهي از منكر در خصوص اتومبيل و مشاعات نظر ديگري كه بسيار قابل تامل است، ابراز شده. در خصوص اماكن در گذشتههاي دور آييننامهاي وجود داشت كه اماكن عمومي را تعريف ميكرد و در سال ١٣٦٣ نيز هيات دولت آييننامهاي را تصويب كرد كه در آن ٣٩ مورد از اماكن عمومي برشمرده شده بود. اين بحث مطرح بود كه مامورين انتظامي براي ورود به چه مكانهايي نياز به مجوز خاص دارند و به چه امكنهاي بدون مجوز ميتوانند وارد شوند.
آنچه مسلم است به منزل و مسكن افراد حتي اگر از چارچوب در زمين كوبيده شده كه پارچهاي به دور آن كشيدهاند تشكيل شده باشد، بدون مجوز مقام قضايي نميتوان وارد شد و هتك حرمت منازل مجازات كيفري دارد و اين موضوعي است كه در اعلاميه جهاني حقوق بشر و ميثاق بينالمللي حقوق مدني و سياسي آمده است و ساير اسناد بينالمللي مربوط نيز مويد آن است. در عين حال حريم خصوصي را به اشكال ديگري نيز ميتوان و بايد مجسم كرد. مثلا ذهن و وجدان مغفوله افراد حريم خصوصي آنهاست. به همين علت تقريبا در تمامي نظامهاي حقوقي استفاده از «اسكوپولامين» كه به سرم حقيقت نيز مشهور است براي گرفتن اقرار يا اطلاعات از متهمان و مطلعين ممنوع است. همچنين بسياري از متفكرين با نصب چيپسهاي الكتروني حاوي ويژگيهاي فردي افراد در زير پوستشان هرچند كه در موقع بروز بيماري و حادثه به آنها كمك ميكند بهشدت مخالفند و همچنين معتقدند نصب دوربينهاي مختلف در همه اماكن نبايد عموميت پيدا كند زيرا اين دوربينها تصاوير كساني را ضبط ميكند كه چهبسا راضي به ضبط تصوير خود نباشند.
آخرين مبحثي كه در اين خصوص مطرح شده و تاحد زيادي تازگي دارد موضوع مخابرات و ارتباطات در فضاهاي مجازي است. آنچه مسلم است سير وقايع در عالم نظر و از ديدگاه آرماني درراستاي حمايت از اين حريمهاست. به نحوي كه در نظام كيفري ما در گذشتهها صرفا تعرض مامورين دولت به مخابرات و ارتباطات افراد جرم و قابل مجازات محسوب ميشد اما پس از تصويب قانون مجازات جرايم رايانهاي به موجب ماده ١ يا ٢ قانون افراد و اشخاص غيردولتي نيز مشمول مسووليت كيفري در مورد تعرض به ارتباطات افراد قرار گرفتند. بنابراين در اينكه فضاهاي مجازي و ابزارهاي آنها حريم خصوصي افراد است و بايد مصون از تعرض بماند ترديدي وجود ندارد. آنچه باقي ميماند اين است كه تكليف سوءاستفاده از اين ابزارها و اين فضاها چيست؟ آيا ميتوان براي جلوگيري از سوءاستفاده يا ارتكاب احتمالي جرم مسيرها را مسدود، فضاها را محدود و امكان استفاده از ابزارها را منتفي كرد؟ به نظر ميرسد پاسخ منفي باشد همچنان كه نميتوان همه ابزارهاي برنده را از دسترس همگان خارج كرد تا مبادا با آنها مرتكب جرح و قتل شوند و نميتوان قلم و كاغذ و مركب و جوهر را كلا از دسترس مردم دور كرد تا مبادا دفاتر به كتب ضاله و مطالب مستهجن تبديل شوند، نميتوان انواع ابزارهاي الكترونيكي و فضاهاي مجازي را با اين احتمال كه ممكن است كساني از آنها سوءاستفاده كنند، مسدود و تخريب كرد.
زندگی شهری و کنشهای شهروندان مقولهای اجتماعی، فرهنگی و ارتباطی است و بر این مبنا، ضعف در پایینبودن مشارکت اجتماعی شهروندان مسالهای است که باید مورد توجه قرار داد. من بارها در این باب سخن گفتهام که با آلودهشدن محیط زیست، تنفس شهری جدی گرفته میشود، لذا تنفس ارتباطی میان شهروندان هم باید جدی گرفته شود. سطح گفتوگو و مشارکت اجتماعی که پایین بیاید، ناگزیر بیاعتمادی در زبان روزمره بالا رفته و مشاهده میشود و اینها به لحاظ ارتباطی و از منظر جامعهشناسی برای شهروندان مسالهساز خواهد شد. شهروند در نگاه جامعهشناسانه ابعاد مدنی، سیاسی و اجتماعی و همچنین سابقهای تاریخی دارد و از اینجاست که مفهوم «شهروند فعال» معنادار میشود. شهروند فعال، با توجه به امکان دستیابی به اطلاعات فقط نقش نظارهگر را نمیپذیرد بلکه نوعی کنشگر به حساب میآید که برای تعیین سرنوشت خود و برای رسیدن به وضعیت مطلوب فعالانه در شهر تلاش میکند. در مقابل آن هم «شهروند منفعل» قرار دارد که مطیع است و نوعی «رعیت مدرن» محسوب میشود. مشکل امروز در شهر پدیده جامعه منفعل و نظارهگر است، یعنی کسانی که غیر از نظارهکردن کاری انجام نمیدهند درحالیکه شهروند فعال به کنشگری دست میزند. شهروند فعال، کسی است که در نگاه به حقوق و تکالیف خود، فراتر از تعاریف و مفاهیم سنتی گام برمیدارد.
شورای سازمان های جامعه مدنی رمز بقاء، قدرت یابی و نفوذ خود (و البته همه سازمان های مدنی) را در پایبندی به اصول و ارزش هایی می داند که بر مبنای آن ایجاد شده است. لذا پذیرش و رعایت اصول و ارزش ها شرط حضور و مشارکت در شورا محسوب می شود. ... ادامه مطلب
تماس با ما
تلفن : 88834162 داخلی 230
تلفکس : 86072599
ایمیل شورا :این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
ایمیل دبیرکل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید